Den Haag,
15
mei
2016
|
22:39
Europe/Amsterdam

T-Mobile en Ali B slaan afzonderlijk van elkaar een nieuwe weg in

download
deft-mobile-aliampbrownie-tvc30-final51.mp4

Vijf jaar geleden startten T-Mobile en Ali B een mooi avontuur om de wijze waarop we in Nederland met elkaar in verbinding staan te verbeteren. Ali B is de afgelopen 5 jaar het boegbeeld geweest van T-Mobile. Aan alle mooie dingen komt een eind. Vanaf aanstaande maandag bedankt T-Mobile Ali B én Brownie met een commercial.

T-Mobile wilde het merk een sociaal gezicht geven. Ali heeft een persoonlijkheid die daar 100% bij past. Hij verbindt net als T-Mobile mensen met elkaar. Ali personifieerde dit verhaal samen met zijn vrienden. Ali heeft T-Mobile op de kaart gezet als een sociale en flexibele telecomprovider. Hij spoorde in de campagnes, maar ook achter de schermen, T-Mobile aan zaken te verbeteren of te veranderen. Het doel is bereikt en het wordt tijd voor een nieuwe koers waarin ieder zijn eigen weg gaat. Ali B gaat zich concentreren op zijn muziek, theater en TV carrière. T-Mobile gaat haar communicatiestrategie een nieuwe impuls geven.

Ali B en T-Mobile hebben in vijf jaar tijd 20 commercials gemaakt en wonnen in het eerste jaar gelijk de Gouden Loekie. Twee Effie’s, een Esprix en een Spin Award volgden in de jaren daarna.

Ali B, “ Ik ben dankbaar dat de vijf jaar zijn gegaan, zoals ze zijn gegaan. Het voelde nooit als reclame, het voelde altijd als onderdeel van mijn waarde. Ik ben trots op de groei die T-Mobile heeft doorgemaakt. Ze hebben een heel sociaal karakter gekregen en we hebben erop gepusht dat dingen anders moesten. En dat hebben ze gefixt”.

Randy van Essen, directeur Brand & Communications bij T-Mobile: “We hebben in vijf jaar tijd veel met elkaar bereikt. We hebben, aangespoord door Ali, zaken die nog niet klopten in de telecomwereld aangepakt en rechtgezet. Mission accomplished en we gaan nu verder. We gaan Ali B niet vervangen door een nieuwe hoofdpersoon. In onze nieuwe strategie gaan we onze dienstverlening in samenwerking met onze klanten vormgeven. Daarin heeft iedereen, onze klanten én onze medewerkers, een hoofdrol. Ali zal altijd met ons verbonden zijn, ook al zien we elkaar wat minder vaak. Echte vriendschappen zijn immers voor altijd”.

Een nieuwe koersT-Mobile legt de focus op de vooruitgang die technologie brengt in het leven van de individu en samenleving. De behoefte van de consument staat daarin centraal en T-Mobile faciliteert in die behoefte. De toekomst van de mobiele communicatie in Nederland ligt in de handen van iedereen. Het zijn de klanten die nu de inspiratiebron zijn en de weg wijzen. Zij én de medewerkers van T-Mobile zullen daarom een hoofdrol krijgen in de nieuwe communicatie strategie.