Den Haag,
08
juli
2022
|
11:46
Europe/Amsterdam

14.500 huishoudens in Waalwijk voorzien van glasvezel door T-Mobile en Open Dutch Fiber

In Waalwijk krijgen 14.500 huishoudens toegang tot supersnel internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf september 2022 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. Ronald Bakker, Wethouder Economie, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Jeroen Bak, regiomanager van T-Mobile Nederland en Floris van den Broek, CEO van Open Dutch Fiber, gaven vandaag het startsein voor de aanleg. 

De in totaal 14.500 huishoudens zijn verdeeld over de wijken Besoijen, Centrum, Laageinde, Baardwijk, De Hoef, Bloemenoord, Antoniusparochie, Zanddonk en Meerdijk. De werkzaamheden beginnen in eind juli 2022 en bewoners worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd over deze werkzaamheden. Naar verwachting worden de eerste huishoudens in september 2022 aangesloten. Wethouder Bakker reageert als volgt: “Mooi dat een grote groep inwoners binnenkort ook kan genieten van de beschikbaarheid van glasvezel. Met glasvezel heb je een eigen internetverbinding en hoef je de kabel niet te delen met je buren. Zorg dat je klaar bent voor de toekomst en kies nu, net als vele anderen, voor glasvezel internet."

Betaalbaar snel internet voor iedereen 
T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Inmiddels hebben beide partijen al 500.000 huishoudens aangekondigd. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. "Op het gebied van glasvezel willen we de grootste en snelste worden. We hebben samen met Open Dutch Fiber inmiddels de grens van 500.000 aangekondigde huishoudens bereikt en we willen zoveel mogelijk inwoners van Nederland laten profiteren van betaalbaar snel internet", zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. "We zetten weer een grote stap door de inwoners van Waalwijk te kunnen laten profiteren van de voordelen van glasvezel. We sluiten opnieuw een groot gebied aan en daar ben ik trots op.’’

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
"Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. In vergelijking met andere landen in Europa lopen wij daarmee achter. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand", zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruikmaken van het glasvezelnetwerk. "Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt. Zo verzekeren we heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel."

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in EindhovenZoetermeerHaarlem en Rotterdam. Binnenkort in UtrechtRidderkerk,  Leidschendam-VoorburgDelftVenloRoosendaalAmsterdamHeemskerkBeverwijkHellevoetsluis
Kerkrade en Woerden. Daarnaast wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie ga naar: www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/waalwijk