Den Haag,
03
november
2022
|
14:00
Europe/Amsterdam

Nog eens 16.000 huishoudens in Haarlem worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber voorzien van glasvezel

16.000 huishoudens in Haarlem krijgen toegang tot supersnel internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf eind januari gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

De in totaal 16.000 huishoudens zijn verdeeld over de wijken Ramplaankwartier, Houtvaartkwartier, Zijlwegkwartier en Haarlemmerhoutkwartier. De werkzaamheden zullen onder leiding van Open Dutch Fiber in november 2022 starten. Bewoners worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd over de werkzaamheden. Voor bewoners die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Haarlem is een speciale pagina ontwikkeld met meer informatie.

Betaalbaar en snel internet voor iedereen
T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Inmiddels hebben beide partijen al meer dan 500.000 huishoudens aangekondigd. Er wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. “Overal in Nederland moeten mensen betaalbaar snel internet kunnen gebruiken. Het moet een basisvoorziening zijn voor ieder huishouden. Goed om te zien dat we deze stap nu ook in Haarlem zetten”, zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. 

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
“Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur”, zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. “Door nauw samen te werken met gemeenten, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren, realiseren wij onze projecten sneller.”

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in EindhovenZoetermeerHaarlemRotterdam en Den Haag. Eerder zijn er werkzaamheden aangekondigd voor UtrechtRidderkerkLeidschendam-Voorburg, DelftVenloRoosendaal
Amsterdam, HeemskerkBeverwijkHellevoetsluisKerkradeWoerdenHeerhugowaardWaalwijkMaastricht
Duivendrecht en Capelle aan den IJssel. Daarbij wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie ga naar:
http://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/haarlem