Den Haag,
10
november
2022
|
14:00
Europe/Amsterdam

17.000 huishoudens in Assen worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber voorzien van glasvezel

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber nu ook in de Assen supersnel internet via glasvezel aanbieden. In totaal kunnen ruim 17.000 huishoudens in Assen daar straks gebruik van maken. Naar verwachting hebben de eerste huishoudens al vanaf begin 2023 toegang tot internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps).

Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren zo een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. De werkzaamheden starten onder leiding van Open Dutch Fiber in de wijken Peelo, Marsdijk, Noorderpark, Pittelo en Lariks. Voor bewoners die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Assen is een speciale pagina ontwikkeld met meer informatie. 

Betaalbaar snel internet voor iedereen 
T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Inmiddels hebben beide partijen al 500.000 huishoudens aangekondigd. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. “Nederlanders moeten overal snel en betaalbaar internet kunnen gebruiken. Ik ben trots om te zien dat dit in Assen voor een groot deel toegankelijk wordt gemaakt.” zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland.

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
“Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur”, zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. “Door nauw samen te werken met gemeenten, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren, realiseren wij onze projecten sneller.

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in EindhovenZoetermeerHaarlemRotterdam en Den Haag. Eerder zijn er werkzaamheden aangekondigd voor UtrechtRidderkerk
LeidschendamVoorburgDelftVenloRoosendaalAmsterdamHeemskerkBeverwijk
HellevoetsluisKerkradeWoerdenHeerhugowaardWaalwijkMaastrichtDuivendrecht 
en Capelle aan den IJssel. Daarbij wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie ga naar: https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/assen