Den Haag,
14
december
2019
|
13:53
Europe/Amsterdam

20e kerstlunch voor eenzame Haagse ouderen en alleenstaanden

Wijkberaad Laak Centraal en T-Mobile organiseerden vandaag een feestelijk moment voor 250 ouderen uit de wijk

Den Haag, 14 december 2019 – Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich ernstig eenzaam, blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Veel eenzame ouderen en alleenstaanden brengen ook de feestdagen alleen door. Daarom organiseerde de Haagse bewonersorganisatie Laak Centraal vandaag voor de 20e keer een bijzondere kerstlunch voor ouderen in de wijk. Ruim 250 gasten genoten op het hoofdkantoor van telecomprovider T-Mobile van lekker eten, optredens van artiesten en vooral: gezellig samenzijn.

De kerstlunch van Laak Centraal ontstond 20 jaar geleden vanuit de gedachte om een moment van samenzijn te creëren voor ouderen en alleenstaanden in de wijk, die vaak alleen zijn tijdens de feestdagen. Naast een lekkere lunch genoten de bezoekers van muzikale optredens van onder meer Charly Luske en een plaatselijk kinderkoor. T-Mobile stelde voor het 6e jaar op rij haar hoofdkantoor ter beschikking en medewerkers zetten zich vrijwillig in om de bezoekers een mooie middag te bieden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerstlunch Laak Centraal
De kerstlunch van bewonersorganisatie Laak Centraal ontstond in het jaar 2000 als kerstontbijt. De toenmalige voorzitter won een prijs van 2000 gulden dat moest worden ingezet voor een goed doel. Omdat veel ouderen en alleenstaanden uit de buurt eenzaam waren tijdens de feestdagen, besloot de bewonersorganisatie een kerstontbijt te organiseren. Sindsdien is dit een jaarlijks terugkerend kerstevenement om de saamhorigheid in de wijk te bevorderen.

T-Mobile en ouderen
T-Mobile organiseert door het jaar heen al onder meer smartphone workshops voor ouderen met als doel de oudere generatie te ondersteunen in de digitaliserende samenleving. Tijdens de decembermaand zet de telecomprovider zich graag extra in voor deze groep. Zo worden er duizend kerstdiners voor ouderen gedoneerd aan het Nationaal Ouderenfonds en worden klanten en medewerkers opgeroepen om hetzelfde te doen. Daarnaast roept T-Mobile haar klanten op een kerstkaart te sturen naar een eenzame oudere en zamelen medewerkers voedsel in om minder bedeelden een extra steuntje in de rug te geven tijdens de feestdagen.