Den Haag ,
06
oktober
2014
|
11:00
Europe/Amsterdam

T-Mobile verhoogt maximale snelheid 4G tot 120Mbps

T-Mobile is vandaag begonnen met de verhoging van de maximale 4G-snelheden voor haar klanten met een Stel Samen of Helder abonnement. Bovendien wordt ook de maximale snelheid voor klanten met mobiel breedband internet (MBI) verhoogd. De snelheidsverhoging is gratis voor alle bestaande en nieuwe klanten met deze abonnementen. De nieuwe 4G-snelheden zijn onderdeel van 4GMAX, dat T-Mobile vandaag voor haar klanten lanceert. 4GMAX staat voor een maximale snelheid tot 120 Mbps, een stabiel netwerk en geen onverwachte internetkosten.

Marco Kind, directeur Consumer: “Bij T-Mobile profiteren klanten van gratis toegang tot 4G, maximale 4G-snelheden tot 120 Mbps én bescherming tegen onverwachte internetkosten. Met 4GMAX wordt mobiel internet voor onze klanten nog prettiger in gebruik. Ze kunnen bijvoorbeeld nog sneller filmpjes en muziek streamen in HD. Maar ook het openen en delen van grote bestanden gaat een stuk sneller. We informeren onze klanten de komende periode persoonlijk dat ze gebruik kunnen maken van de hogere 4G-snelheid. Eind oktober zijn alle klanten met deze abonnementen overgezet op de hogere maximale snelheden. ”

Gehele 4G-netwerk T-Mobile geschikt voor hogere snelheid iPhone 6

Klanten van T-Mobile met een iPhone 6 of iPhone 6 Plus en een geschikt abonnement kunnen alleen bij T-Mobile op het gehele 4G-netwerk snelheden boven de 75 Mbps halen. Dit komt doordat het 4G-netwerk van T-Mobile volledig is gebouwd op de 1800 Mhz frequentie en daarmee standaard geschikt is voor deze hogere 4G-snelheid.

Resultaten Ookla tests: In 4G dekkingsgebied is netwerk T-Mobile gemiddeld sneller

OOKLA is marktleider op het gebied van consumentensnelheidstests. Maandelijks worden 90.000 tests uitgevoerd door consumenten die de snelheid van hun eigen mobiele operator meten via de OOKLA app. Uit onze analyse van OOKLA van ruim 300.000 tests in de periode 1 januari tot 1 september 2014 blijkt dat het nieuwe netwerk van T-Mobile momenteel als gemiddeld sneller uit de bus komt op 4G.

Nieuw netwerk

T-Mobile bouwt momenteel een compleet nieuw netwerk. Alle apparatuur van de bijna 5000 masten in heel Nederland wordt volledig vervangen. Dit heeft als voordeel dat T-Mobile voorbereid is op de verdere toename van dataverkeer in de komende jaren. Tegen het einde van dit jaar zal het nieuwe netwerk voor ruim 70% van de klanten beschikbaar zijn, waaronder de 20 grootste stedelijke gebieden waaronder Groningen, Enschede en Maastricht. Eind 2015 is 4G van T-Mobile overal in Nederland beschikbaar.

2015: verdere verbeteringen

Voor de zomer van 2015 lanceert T-Mobile ook 4G op de 900-band. Hierdoor zullen klanten thuis en op kantoor een nog betere 4G-dekking krijgen. Op een later moment zal T-Mobile hier meer details over bekend maken.

Kijk voor ons 4G dekkingsgebied en meer informatie op www.t-mobile.nl/4G