Den Haag,
01
december
2022
|
14:00
Europe/Amsterdam

6000 huishoudens in Rucphen worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber voorzien van glasvezel

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber nu ook in Rucphen supersnel internet via glasvezel aanbieden. In totaal kunnen 6000 huishoudens in Rucphen daar straks gebruik van maken. Naar verwachting hebben de eerste huishoudens al vanaf april 2023 toegang tot internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps).

Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren zo een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. De werkzaamheden starten onder leiding van Open Dutch Fiber in Sint Willebrord en Sprundel. Voor bewoners die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Rucphen is een speciale pagina ontwikkeld met meer informatie. 

Betaalbaar snel internet voor iedereen
T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. “Op het gebied van glasvezel willen we de grootste en snelste worden. We hebben samen met Open Dutch Fiber inmiddels de grens van 500.000 aangekondigde huishoudens bereikt en we willen zoveel mogelijk inwoners van Nederland laten profiteren van betaalbaar snel internet.” zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. “De inwoners van Rucphen kunnen nu ook profiteren van de voordelen van glasvezel. Dat is weer een mooie stap. We sluiten opnieuw een groot gebied aan en daar ben ik trots op.”

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
“Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur”, zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. “Door nauw samen te werken met gemeenten, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren, realiseren wij onze projecten sneller.”

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in EindhovenZoetermeerHaarlemDen Haag en Rotterdam. Eerder zijn er werkzaamheden aangekondigd voor UtrechtRidderkerkLeidschendamVoorburgDelftVenloRoosendaal
AmsterdamHeemskerkBeverwijkHellevoetsluisKerkradeWoerdenVoorschotenCapelle aan de IJsselAssen en Purmerend. Daarbij wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie ga naar: https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/rucphen