Den Haag,
01
augustus
2023
|
14:00
Europe/Amsterdam

9.000 adressen in Weesp worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber voorzien van glasvezel

In Weesp krijgen 9.000 adressen toegang tot supersnel internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste adressen, bestaande uit huishoudens en ondernemers, vanaf februari 2024 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

De in totaal 9.000 adressen in Weesp zijn verdeeld over de wijken Aetsveld, De Horn, Hogewey en het buitengebied. De werkzaamheden beginnen september 2023 en bewoners en ondernemers worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd over deze werkzaamheden. Voor bewoners en ondernemers die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Weesp is een speciale pagina ontwikkeld met meer informatie. 

Betaalbaar en snel internet voor iedereen
T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen adressen. Inmiddels hebben beide partijen al meer dan 1 miljoen adressen aangekondigd.  Er wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. ‘’Overal in Nederland moeten mensen betaalbaar snel internet kunnen gebruiken. Het moet een basisvoorziening zijn voor ieder huishouden. Ik ben blij dat we daarin weer een mooie stap maken”, zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. “Weesp mag niet ontbreken. Dat we er nu ook in dit gebied voor kunnen zorgen dat inwoners kunnen profiteren van snel en betaalbaar internet, maakt mij heel erg trots!

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
"Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. In vergelijking met andere landen in Europa lopen wij daarmee achter. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand", zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruikmaken van het glasvezelnetwerk. "Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt. Zo verzekeren we heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel."

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in EindhovenZoetermeerHaarlemDen Haag en Rotterdam. Eerder zijn er werkzaamheden aangekondigd voor UtrechtRidderkerkLeidschendamVoorburgDelftVenloRoosendaal
AmsterdamHeemskerkBeverwijkHellevoetsluisKerkradeWoerdenVoorschoten
Capelle aan de IJsselAssenPurmerendRucphenLeidenHillegom, Lisse, Rotterdam, Oegstgeest, Hoorn, Dijk en Waard en Heerlen. Daarbij wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie ga naar:
https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/weesp