Den Haag,
15
december
2022
|
14:00
Europe/Amsterdam

Amsterdam krijgt er nog eens 60.000 huishoudens met glasvezel bij door T-Mobile en Open Dutch Fiber

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber nog meer Amsterdamse huishoudens internet via glasvezel aanbieden. In totaal komen er ruim 60.000 Amsterdamse huishoudens bij die hier straks gebruik van kunnen maken. Naar verwachting hebben deze huishoudens vanaf april 2023 toegang tot supersnel internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren zo een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

Planning
De werkzaamheden starten onder leiding van Open Dutch Fiber en zijn verspreid over de wijken Slotermeer, de Pijp, Rivierenbuurt en Oud-Zuid. Voor bewoners die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de planning voor de verschillende wijken in Amsterdam is een speciale pagina ontwikkeld met meer informatie.

Betaalbaar snel internet voor iedereen
T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Inmiddels hebben beide partijen al 500.000 huishoudens aangekondigd. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. “Nederlanders moeten overal snel en betaalbaar internet kunnen gebruiken. Amsterdam mag daar natuurlijk niet in ontbreken. Ik ben er trots op dat we dit in onze hoofdstad nog toegankelijker maken.” zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland.

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
“Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur”, zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. “Door nauw samen te werken met gemeenten, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren, realiseren wij onze projecten sneller.”

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in Eindhoven, ZoetermeerHaarlem, Den Haag en Rotterdam. Eerder zijn er werkzaamheden aangekondigd voor Utrecht, Ridderkerk
LeidschendamVoorburg, DelftVenloRoosendaalAmsterdamHeemskerkBeverwijk
Hellevoetsluis, Kerkrade, Woerden, VoorschotenCapelle aan de IJssel, Heerlen, Assen, Purmerend en Rucphen. Daarbij wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie ga naar: https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/amsterdam