Den Haag,
27
september
2022
|
16:05
Europe/Amsterdam

Bijna 3000 huishoudens in Duivendrecht voorzien van glasvezel door T-Mobile en Open Dutch Fiber

In Duivendrecht krijgen bijna 3000 huishoudens toegang tot supersnel internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf december 2022 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. 

De werkzaamheden zullen onder leiding van Open Dutch Fiber in oktober starten in de wijken Duivendrecht en Biesbosch. Voor bewoners die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Duivendrecht is een speciale websitepagina met meer informatie. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens al in december 2022 gebruik maken van glasvezel via het T-Mobile netwerk.

Betaalbaar snel internet voor iedereen 
T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Inmiddels hebben beide partijen al 620.000 huishoudens aangekondigd. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. ‘’Op het gebied van glasvezel willen we de grootste en snelste worden. We hebben samen met Open Dutch Fiber inmiddels de grens van 500.000 aangekondigde huishoudens bereikt en we willen zoveel mogelijk inwoners van Nederland laten profiteren van betaalbaar snel internet. Daar profiteert Duivendrecht binnenkort ook van,’’ zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. ‘’Ik ben trots dat we weer een gebied aankondigen. We stoppen pas wanneer zo veel mogelijk inwoners van Nederland kunnen profiteren van betaalbaar en snel internet!’’

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
‘’Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur,‘’ zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. ‘’Door nauw samen te werken met gemeenten, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren, realiseren wij onze projecten sneller.‘’


T-Mobile levert al glasvezeldiensten in EindhovenZoetermeerHaarlem en Rotterdam. Binnenkort in UtrechtRidderkerkLeidschendamVoorburgDelftVenloRoosendaalAmsterdamHeemskerkBeverwijkHellevoetsluis, Kerkrade, Woerden, Heerhugowaard, Waalwijk en Maastricht. Daarnaast wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie ga naar: https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/amsterdam