Den Haag,
24
augustus
2015
|
17:18
Europe/Amsterdam

Cool en verantwoord fun maken met T-Mobile en FRIS

Samenvatting

T-Mobile en FRIS slaan de handen ineen om jongeren kennis te laten maken met cool en verantwoord ‘fun’ maken

Mobiele communicatie is niet meer weg te denken uit de maatschappij en in ons privéleven is mobiele communicatie onmisbaar. Al op de bassischool speelt mobiele communicatie en de smartphone een belangrijke rol en voor veel jongeren is een dag zonder telefoon ondenkbaar. Goed gebruik maken van mobiele communicatie betekent ook dat je er verstandig en er verantwoord mee om moet gaan. Een partnership tussen de telecomprovider die veel aandacht besteedt aan childsafety en de nummer één organisator van verantwoorde jongerenfeesten kon dus niet uitblijven. T-Mobile en FRIS slaan de handen ineen om jongeren kennis te laten maken met cool en verantwoord ‘fun’ maken.

In de samenwerking tussen FRIS en T-Mobile staat cool en verantwoord fun maken met je vrienden centraal. Fris zorgt voor een fantastisch feest en T-Mobile zorgt ervoor dat je altijd bereikbaar bent om je experience te delen met je vrienden én je ouders. Op de meeste feesten plaatst T-Mobile mobiele oplaadpunten en als je geen beltegoed hebt, dan ontvang je van T-Mobile een PrePaid simkaart met €5 beltegoed zodat je altijd je ouders kan bellen.

Om de samenwerking te vieren zullen T-Mobile en FRIS talentvolle jongeren de mogelijkheid geven DJ-workshops te volgen waarin zij van een bekende DJ de belangrijkste tips en tricks zullen leren.

Het fenomeen FRIS-feesten is niet meer weg te denken uit de Nederlandse samenleving. Anno 2015 kunnen jongeren van 12 t/m 16 jaar af en toe even ruiken aan het ‘echte’ uitgaansleven en dat uiteraard zonder alcohol, drugs en sigaretten. Bekende namen als Martin Garrix, Hardwell en The Partysquad, maar ook de momenteel immens populaire Lil Kleine, hebben allemaal al eens opgetreden op FRIS.

Ook T-Mobile neemt haar verantwoordelijkheid door jongeren te informeren en voor te lichten hoe zij zo verantwoord mogelijk gebruik kunnen maken van mobiele communicatie. De meeste kinderen hebben vanaf jonge leeftijd al een mobiele telefoon en T-Mobile maakt hen bewust van de mogelijkheden én de risico’s van het gebruik van een mobiele telefoon. Zo geeft T-Mobile voorlichting aan jongeren om hen bewust te laten worden van de kosten van mobiel bellen en internetten.

Met T-Mobile PrePaid richt T-Mobile zich specifiek op het jongerensegment. Zowel de prijzen als internetsnelheden liggen op hetzelfde niveau als een basisabonnement. Met T-Mobile prepaid maak je altijd gebruik van het sterk 4G netwerk met maximale snelheid van 15Mbps. Bij elke opwaardering ontvang je bovendien 200 MB, 100 sms’jes en 50 belminuten extra.

Op 4 september aanstaande start FRIS het nieuwe schooljaar in Amsterdam. Voor het komende seizoen staan er maar liefst 90 FRIS-Feesten gepland in Nederland, verspreid over 18 steden. FRIS zal voor het eerst langskomen in Bergen op Zoom en Zwolle. Dit schooljaar zullen naar schatting 90.000 jongeren FRIS bezoeken.

Over FRIS
Sinds 2007 biedt FRIS jongeren van 12 t/m 15 jaar de ideale mogelijkheid om op een verantwoorde manier kennis te maken met het uitgaansleven. Deze avonden zijn gebaseerd op de kernwoorden Cool & Verantwoord. De mooiste discotheken, de beste DJ’s en artiesten, maar wel met de hoogste prioriteit voor veiligheid en verantwoordelijkheid. Dit alles uiteraard zonder alcohol, drugs en sigaretten.

Over T-Mobile
Met 3,7 miljoen klanten is T-Mobile Nederland een van de grootste aanbieders van mobiele telecommunicatie in Nederland. T-Mobile biedt klanten op eenvoudige en aantrekkelijke wijze toegang tot mobiele telecommunicatiediensten en is toonaangevend op het gebied van mobiel internet. T-Mobile Nederland voert de merken T-Mobile en BEN.