Den Haag,
15
juni
2016
|
11:30
Europe/Amsterdam

DEUTSCHE TELEKOM BENOEMT NIEUWE LEDEN MANAGEMENT TEAM

Op 26 mei maakte T-Mobile Nederland zijn nieuwe strategie bekend voor de komende drie jaar voor zowel Business-to-Business als Consumer. Deze strategie, mede ontwikkeld en ondersteund door een langlopend investeringsprogramma van moederbedrijf Deutsche Telekom, speelt in op de digitalisering van de samenleving. De Mobile First-strategie biedt T-Mobile een duidelijk onderscheidende positie en versnelde groei op weg naar de toekomst. Geïnspireerd door T-Mobile USA lanceerde het bedrijf de nieuwe merkstrategie ‘Live Forward’ en een grensverleggende productlijn om een duidelijk antwoord te kunnen bieden op de uitdagingen in de Nederlandse markt. Gesteund door de recente voltooiing van 'het best geteste mobiele netwerk' ligt er nu een solide fundering voor winstgevende groei in de toekomst.

“Mijn team en ik hebben een belangrijke eerste fase in de transformatie van het bedrijf en de organisatie van T-Mobile Nederland afgerond. Het is nu aan een nieuw Management Team om de nieuwe strategie te versnellen en dit bedrijf naar het volgende niveau te tillen”, zegt Mark Klein, CEO van T-Mobile Nadat hij zijn werk heeft afgerond, keert Mark Klein in september van dit jaar terug naar Duitsland. Hij gaat aan de slag bij de Duitse verzekeraar ERGO Group AG, waar hij de digitale transformatie van de ERGO Group in en buiten Duitsland gaat aansturen als Chief Digital Officer. De nieuwe CEO zal deze zomer worden bekendgemaakt.

Deutsche Telekom maakt de benoeming bekend van Martin Knauer, die per 1 juli de Consumer divisie van 
T-Mobile Nederland gaat leiden. Martin Knauer (52) is werkzaam als Managing Director van Congstar, het tweede merk van Deutsche Telekom. Sinds 1996 heeft Knauer meerdere managementfuncties bekleed binnen Deutsche Telekom waaronder Marketing Director en lid van de Management Board van T-Mobile Duitsland en Senior Vice President ICT Business Europe. Martin volgt hierbij Marco Kind op, die sinds 2012 werkzaam was als Director Consumer bij T-Mobile.

Robert Jelinek-Nacke, huidig Vice President Free Cash Flow and Operating Working Capitals bij Deutsche Telekom zal ad interim voor 6 maanden de functie van CFO vervullen. Hij volgt hiermee Freddy Dijkman op. CFO van T-Mobile Nederland vanaf 2012.

Deutsche Telekom heeft Rachid El Hattachi benoemd als nieuwe Chief Technology Information Officer (CTIO) voor T-Mobile Nederland. Rachid (42) is een telecomexpert en manager met meer dan 15 jaar ervaring in mobiele en vaste telecommunicatie. Rachid heeft meerdere jaren voor Deutsche Telekom gewerkt en was ook al eerder werkzaam bij T-Mobile Nederland. Op dit moment is Rachid Senior Vice President Technology Architecture, Innovation & Engineeringbij Deutsche Telekom. Rachid volgt Lampros Iskos op die is teruggekeerd naar Griekenland die daar een nieuwe uitdaging is aangegaan.

Marieke Snoep, in 2015 benoemd tot Director Business to Business, zal haar rol in de Executive Committee van T-Mobile ongewijzigd voortzetten. Deutsche Telekom gaat zich nog sterker richten op de groei van de zakelijke markt in Nederland.

Claudia Nemat, lid van de Deutsche Telekom AG Board of Management voor Europe en Technology: “Deutsche Telekom investeert fors om T-Mobile Nederland een sterke positie te geven ten opzichte van de concurrentie in de Nederlandse markt. Ik ben de huidige leden van de Executive Committee zeer dankbaar voor hun aandeel in het transformatieprogramma 2020 dat nodig is om T-Mobile in deze positie te brengen. Met de onlangs gelanceerde merkpositionering kunnen we onze Mobile First-strategie versnellen en Nederland een mobiele digitale leefstijl bieden op het best geteste netwerk van Nederland. Ik heb er alle vertrouwen in dat de nieuwe bestuursleden onze klanten met de beste klantervaring het mobiele digitale tijdperk zullen binnenleiden.”