Den Haag,
12
april
2016
|
15:14
Europe/Amsterdam

T-Mobile experimenteert met internetbundels voor intensief mobiel internetgebruik

T-Mobile experimenteert met nieuwe internetbundels die inspelen op specifieke gebruikssituaties en aanbiedingen op basis van beschikbare capaciteit in het netwerk. Klanten proberen hun mobiele datagebruik vaak te beperken om te voorkomen dat ze over het limiet van hun internetbundel gaan. Voor specifieke of onverwachte situaties willen we klanten juist meer vrijheid en flexibiliteit geven. Daarnaast zijn er perioden dat het netwerk minder belast wordt. Juist voor die momenten is dit experiment opgezet. In het experiment bieden we klanten de mogelijkheid om buiten hun maandelijkse internetbundel om, tegen een scherp tarief hun datagebruik te intensiveren. Vergelijkbaar met het weekend- en avondtarief in de energiesector of de daluren in de vrijetijdssector.

T-Mobile heeft de beschikking over een netwerk dat getest is als beste netwerk van Nederland en qua snelheid en capaciteit enorm veel mogelijkheden biedt. We worden nu uitgedaagd om innovaties in onze producten en diensten door te voeren om ervoor te zorgen dat klanten optimaal gebruik kunnen maken van dit netwerk. Op een wijze die aansluit bij hun wensen en internetgedrag. Veel consumenten maken zich helaas nog steeds druk over het overschrijden van de internetbundel, terwijl ons netwerk juist is gebouwd om grote hoeveelheden data te verwerken. We willen het voor onze klanten nog aantrekkelijker maken om altijd en overal gebruik te maken van ons nieuwe 4G-netwerk. In de energiesector is het bijvoorbeeld al de standaard dat het gebruik van energie in de weekenden en nachten goedkoper is. In de mobiele telecomsector gebeurt dat nog niet. Wij onderzoeken met deze pilot of we samen met onze klanten daar verandering kunnen brengen.

Zorgeloos intensief internetgebruik
Het experiment is enerzijds gebaseerd op beschikbare capaciteit en anderzijds op specifieke gebruikssituaties waarin het mobiel internetgebruik groter is dan normaal. Voor het experiment zijn eenmalige bundels samengesteld voor zorgeloos intensief internetgebruik. Elke bundel bevat een zeer ruime hoeveelheid data om klanten een optimale en onbezorgde internetervaring aan te bieden. De grootte van de bundels, de periode waarin de data geldig en ook de manier waarop we ze aanbieden zijn onderdeel van het experiment. Denk hierbij aan speciale weekend- en nachtbundels of internetbundel voor zeer intensief internet voor een uur of tijdens de ochtend- of avondspits. Op dit moment wordt geëxperimenteerd met vijf verschillende bundels.

De verschillende internetbundels zijn:

Product

Bundel

Wanneer te gebruiken

Keyword

Uurbundel

5Gb

Altijd

Uur

Ochtendspits

20GB

Maandag - Vrijdag 07:00 - 10:00

Ochtendspits

Avondspits

20GB

Maandag - Vrijdag 16:00 - 19:00

Avondspits

Weekendbundel

50GB

Vrijdag 18:00 - Maandag 08:00

Weekend

Nachtbundel

50GB

22:00u - 06:00

Nacht

Meer informatie over de verschillende bundels is hier te vinden www.t-mobile.nl/tijdelijk-internet

In samenwerking met klanten
T-Mobile doet dit experiment samen met ca 30.000 klanten. T-Mobile is een van de voorlopers die dergelijk bundels nu op kleine schaal test. We willen hier in deze fase zoveel mogelijk van leren en samen met onze klanten de bundels en gebruiksgemak ontwikkelen. We vragen we onze klanten actief om feedback en passen we op basis van deze feedback bundels aan. Dit doen we totdat we de beste ervaring aan zoveel mogelijk klanten kunnen bieden. De klantenfeedback is tot nu toe bijna unaniem positief wat betekent dat we op het goede pad zitten. Als blijkt dat bepaalde proposities goed aanslaan bij de testgroepen dan zullen we deze voor grotere groepen klanten beschikbaar maken.