Den Haag ,
06
november
2014
|
12:34
Europe/Amsterdam

Inkomsten uit data overstijgen voice/sms

Samenvatting
  • Gemiddelde inkomsten uit data per klant voor het eerst boven 50%
  • Aantal postpaid klanten stabiel
  • Omzet daalt 4% naar €376 miljoen, EBITDA op €161 miljoen

​Het gemiddelde bestedingsbedrag per klant steeg in het 3e kwartaal licht naar 24 euro en voor het eerst bestond het merendeel uit data. T-Mobile kijkt terug op een stabiel 3e kwartaal. Gecorrigeerd voor de verkoop van Online.nl daalde de omzet met 4% naar €376 miljoen, de EBITDA steeg naar €161 miljoen.

CEO Mark Klein is blij met de goede resultaten in het 3e kwartaal: “In lijn met de markt neemt de omzet af, maar we weten opnieuw beter te presteren dan de markt. We laten zeer goede winstcijfers zien en blijven verder investeren in ons netwerk, onze proposities en onze service. Door ons dichtvertakte netwerk zijn onze klanten nu al in staat om snelheden tot 120Mbps te halen. Op dit moment bieden we de grootste (10GB) databundel en de hoogste maximale snelheid tegen de laagste prijs*.”

Aantal postpaid klanten blijft stabiel**

T-Mobile is in snel tempo bezig haar netwerk compleet te vernieuwen en dat werpt zijn vruchten af. Het verbeterde netwerk en de sterke positie op service zorgen voor meer loyale klanten en een stabiele postpaid base. Gecorrigeerd voor de verkoop van Simpel bleef het aantal postpaid klanten stabiel (-0,3%) vergeleken met het 2e kwartaal. Het aantal prepaid klanten daalde met 7%.

4GMAX biedt snelheden tot 120Mbps

Eind dit jaar heeft meer dan 70% van de T-Mobile klanten 4G-toegang in de eigen woonplaats. Ook heeft T-Mobile dan in de 20 grootste stedelijke gebieden van Nederland het netwerk compleet vernieuwd. In september werd bovendien 4GMAX geïntroduceerd waardoor de snelheid van mobiel internet werd verhoogd tot maximaal 120Mbps. 4GMAX staat voor een maximale snelheid tot 120 Mbps, een stabiel netwerk en geen onverwachte internetkosten.

*: Sim-only bundel, minus aansluitkosten, 200 belminuten. Bron: de Volkskrant
**: Autonome percentages i.v.m. de verkoop van Simpel op 1 augustus 2014