Den Haag,
12
december
2020
|
16:31
Europe/Amsterdam

Kerstverrassing voor ouderen en alleenstaanden Laakkwartier

Wijkberaad Laak Centraal en T-Mobile verrassen ruim 175 oudere buurtgenoten met coronaproof kerstattentie

Vandaag bezochten Wijkberaad Laak Centraal en medewerkers van T-Mobile Nederland zo’n 175 oudere en alleenstaande buurtgenoten in het Laakkwartier. Door de coronamaatregelen zitten meer mensen in sociale isolatie en is er meer eenzaamheid onder ouderen en alleenstaanden. Om juist deze groep een vrolijk moment te bezorgen in aanloop naar de feestdagen, brachten het Wijkberaad en T-Mobile medewerkers vandaag een bezoekje aan hun buren. Ze verrasten hen met muziek, een kopje koffie en een feestelijke attentie. Dit als alternatief voor de jaarlijkse kerstbrunch op het hoofdkantoor van T-Mobile, die door de coronamaatregelen niet door kon gaan. Met de actie hopen het Wijkberaad en T-Mobile ook anderen te inspireren om met een klein gebaar iets te betekenen voor mensen in hun eigen omgeving die het moeilijk hebben.

Jaarlijks komen zo’n 250 buurtbewoners naar de speciaal voor hen georganiseerde kerstbrunch van de Haagse bewonersorganisatie Laak Centraal op het hoofdkantoor van T-Mobile. Sommige van hen kijken het hele jaar uit naar de kerstbrunch, waar zij mensen uit de wijk ontmoeten en even een feestelijk uitje hebben. Het gaat vooral om gezellig samenzijn, omdat veel ouderen en alleenstaanden uit de buurt de rest van de feestdagen alleen doorbrengen. Nu de brunch door de coronamaatregelen niet door kon gaan, sloegen de twee organisaties de handen ineen en zorgden ervoor dat juist deze mensen ook nu op vrolijke en persoonlijke – en coronaproof – manier verrast werden. Uit handen van zo’n 30 T-Mobile medewerkers uit alle lagen van de organisatie en de vrijwilligers van het Wijkberaad, ontvingen zij vandaag een verrassingsbezoek voor een gezellig praatje, vrolijke muziek van de mobiele DJ, overheerlijke oliebollen, koffie en een feestelijke attentie.

Tisha van Lammeren, Directeur Consumentenmarkt T-Mobile Nederland, ging zelf ook de wijk in: “Bij T-Mobile draait alles om verbinding. Wij helpen die verbinding te maken, met het uiteindelijke doel mensen echt met elkaar in contact te brengen. Juist ook voor mensen voor wie dat niet altijd even vanzelfsprekend of makkelijk is. Nu de jaarlijkse kerstbrunch niet op de gewone manier door kon gaan, moeten we extra creatief zijn en gaan we zelf op gepaste wijze de wijk in. Dat doe ik samen met mijn kinderen, omdat ik het belangrijk vind dat zij leren en ervaren dat dit soort momenten van belang zijn.”

Klein gebaar, grote impact
Hoewel ze de lunch moeten missen, was deze verrassing voor de buurtbewoners extra bijzonder. Zo liet een van de buurtbewoners weten: “Mijn man en ik zijn elk jaar bij T-Mobile voor de Laak lunch en we hebben het dit jaar echt gemist. Maar wat een leuke verrassing om toch nog een bezoekje aan de deur te krijgen met een presentje! Het is zo fijn om wat gezichten te zien en als vanouds weer even een mooi gesprek te hebben.”

Laak Centraal en T-Mobile hopen ook anderen in Den Haag en de rest van het land te inspireren met deze kerstactie. Van Lammeren: "We gaan vandaag graag zelf de wijk in. Zo hopen we ook anderen te inspireren in de komende periode extra aandacht te geven aan de mensen voor wie dat juist nu zo belangrijk is.”