Den Haag,
27
april
2015
|
12:00
Europe/Amsterdam

T-Mobile klanten delen massaal hun Koningsdagmomenten

  • Landelijk al 41% meer dataverbruik dan vorig jaar op Koningsdag.
  • Dordrecht, Rotterdam en Maastricht in de Top-3.
  • Netwerk van T-Mobile biedt kwaliteit en capaciteit om extreme drukte op te vangen.
  • Extra capaciteit ingezet in de top-10 steden.

Klanten delen vandaag massaal hun Koningsdagmomenten. Landelijk is er op dit moment al 41% meer data verbruikt dan vorig jaar op Koningsdag. Dit blijkt uit een analyse van het dataverkeer van vandaag ten opzichte van Koningsdag 2014. In Dordrecht en Maastricht zijn de pieken het hoogst. In Dordrecht houdt dit verband met het bezoek van het Koningspaar en in Maastricht, Arnhem, Enschede en Groningen wordt de explosieve stijging veroorzaakt doordat klanten dit jaar ook gebruik kunnen maken van het snelle 4G netwerk.

Het mobiele netwerk van T-Mobile is goed voorbereid op extra verkeer tijdens Koningsdag. In de top-10 steden is de capaciteit op een aantal locaties waar veel mensen komen uitgebreid om de extra drukte op het netwerk te kunnen opvangen.

4G-Datagebruik in de lift

Het netwerk van T-Mobile is speciaal gebouwd voor extreem grote hoeveelheden data. Dat is nodig, want T-Mobile ziet dagelijks het dataverbruik op haar netwerk explosief stijgen. Op dit moment gebruiken dagelijks ruim 1 miljoen klanten het 4G-netwerk van T-Mobile. In totaal werd er op het T-Mobile netwerk in Q1 van 2015 54% meer data verbruikt dan in Q1 2014.