Den Haag,
24
maart
2017
|
09:18
Europe/Amsterdam

Moederbedrijf T-Mobile lanceert bijzondere samenwerking met band Gorillaz

  • Deutsche Telekom kondigt partnership aan met Gorillaz
  • Exclusieve clips van het eerste live concert van het nieuwe studioalbum Humanz, in aanloop naar de albumrelease in april
  • Deutsche Telekom combineert 4G-netwerk en de laatste AR- en VR-technologie voor een vernieuwende muziekervaring

Het moederbedrijf van T-Mobile, Deutsche Telekom, slaat de handen ineen met de band Gorillaz. De samenwerking komt voort uit Telekom Electronic Beats, het internationale muziekproject van Deutsche Telekom, en heeft als doel in heel Europa een nieuwe manier van muziekbeleving te creëren.

Om het nieuwe Gorillaz-album Humanz - dat op 28 april a.s. uitkomt - te vieren, lanceert Deutsche Telekom een campagne die toont hoe het creatieve gebruik van nieuwe technologieën een muziekervaring kan versterken. Het eerste resultaat van dit initiatief is een Augmented Reality-applicatie die gebruikers toegang tot exclusieve Gorillaz-content verschaft. Verder wordt er nog een aantal concerten in diverse regio’s aangekondigd.

“De magie van Gorillaz is dat ze zowel echt als virtueel zijn, een kenmerk dat het vernieuwende team van Telekom Electronic Beats goed heeft begrepen”, vertelt Gorillaz-manager Niamh Byrne, van Eleven Management. “Ze hebben een gedurfde stap in een onbekende richting gezet om zo onze visie te verwezenlijken.”

Gorillaz-lid Jamie Hewlitt voegt toe: “De samenwerking met Deutsche Telekom heeft ons in staat gesteld om te experimenteren, ontdekken en onze dromen tot leven te brengen.”

“We zijn er trots op dat de band ons heeft gevraagd om via Telekom Electronic Beats zoveel mogelijk mensen deze compleet nieuwe vorm van Gorillaz’ muziek te laten ervaren”, aldus Wolfgang Kampbartold, Vice President of International Market Communications bij Deutsche Telekom.

Ga naar www.electronicbeats.net voor meer informatie. Hier zijn vanaf 28 maart ook exclusieve opnames van de show van Gorillaz te vinden. Op korte termijn volgen nieuwe, lokale evenementen en aankondigingen.