Den Haag,
28
maart
2023
|
14:00
Europe/Amsterdam

Nog eens 18.000 adressen in Amsterdam door T-Mobile en Open Dutch Fiber voorzien van glasvezel

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber nog meer Amsterdamse adressen internet via glasvezel aanbieden. In totaal komen er ruim 18.000 Amsterdamse adressen bij die hier straks gebruik van kunnen maken. Naar verwachting hebben zij vanaf juli 2023 toegang tot supersnel internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren zo een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

De in totaal 18.000 adressen bevinden zicht in de wijken Transvaalbuurt, Frankendael, Middenmeer en Betondorp. De werkzaamheden beginnen april 2023 en bewoners en ondernemers worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd over deze werkzaamheden. Voor bewoners en ondernemers die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Amsterdam Watergraafsmeer is een speciale pagina ontwikkeld met meer informatie. 

Betaalbaar snel internet voor iedereen
T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen adressen. Inmiddels hebben beide partijen al 500.000 adressen aangekondigd. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. “Nederlanders moeten overal snel en betaalbaar internet kunnen gebruiken. Amsterdam mag daar natuurlijk niet in ontbreken. Ik ben er trots op dat we dit in onze hoofdstad nog toegankelijker maken.” zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland.

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
“Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur”, zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. “Door nauw samen te werken met gemeenten, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren, realiseren wij onze projecten sneller.”

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in EindhovenZoetermeerHaarlemDen Haag en Rotterdam. Eerder zijn er werkzaamheden aangekondigd voor UtrechtRidderkerkLeidschendamVoorburgDelftVenloRoosendaal
AmsterdamHeemskerkBeverwijkHellevoetsluisKerkradeWoerdenVoorschotenCapelle aan den IJsselAssenPurmerendRucphenLeidenHillegomLisse, Enkhuizen en Stede Broec. Daarbij wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie ga naar: https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/amsterdam