Den Haag,
04
oktober
2022
|
11:08
Europe/Amsterdam

Nog eens 21.000 huishoudens in Venlo-Noord voorzien van glasvezel door T-Mobile en Open Dutch Fiber

In Venlo-Noord krijgen 21.000 huishoudens toegang tot supersnel internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens in 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. 

De werkzaamheden zullen onder leiding van Open Dutch Fiber in oktober starten in de wijken Centrum, Venlo-Noord, Zuid, Oost en het Ven. Voor bewoners die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Venlo-Noord is een speciale pagina ontwikkeld met meer informatie. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens in 2023 gebruik maken van glasvezel via het T-Mobile netwerk. 

Betaalbaar snel internet voor iedereen 
T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Inmiddels hebben beide partijen al 500.000 huishoudens aangekondigd. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. ‘’We hebben eerder al een begin gemaakt in Venlo met het aanleggen van glasvezel. Als van origine Limburger ben ik er trots op dat we daar nu ook mee beginnen in Venlo-Noord,’’ zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. ‘’Zo zorgen we ervoor dat zo veel mogelijk Nederlanders kunnen profiteren van snel en betaalbaar internet.’’

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
‘’Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur,‘’ zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. ‘’Door nauw samen te werken met gemeenten, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren, realiseren wij onze projecten sneller.‘’

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in EindhovenZoetermeerHaarlem en Rotterdam. Binnenkort in UtrechtRidderkerkLeidschendamVoorburgDelftVenloRoosendaalAmsterdamHeemskerkBeverwijkHellevoetsluis, Kerkrade, Woerden, Heerhugowaard, Waalwijk, Maastricht en Duivendrecht. Daarnaast wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie ga naar: https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/venlo