Den Haag,
20
december
2021
|
11:35
Europe/Amsterdam

Nog eens 28.000 huishoudens in Den Haag voorzien van glasvezel door T-Mobile en Open Dutch Fiber

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber supersnel internet via glasvezel aanbieden bij nog eens meer dan 28.000 huishoudens in Den Haag. Het betreft de wijken Transvaalkwartier, Rustenburg, Oostbroek, Groente-en Fruitmarkt, Leyenburg en Moerwijk. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf april 2022 gebruik maken van supersnel internet via glasvezel.

Het totaal aantal aansluitingen dat Open Dutch Fiber en T-Mobile sinds april 2021 samen hebben aangekondigd komt met de 28.000 extra huishoudens in Den Haag ver voorbij de 250.000. Beide partijen zijn hard op weg om 1 miljoen Nederlandse huishoudens te voorzien van supersnel internet via glasvezel. T-Mobile en Open Dutch Fiber sluiten opnieuw een groot gebied aan op glasvezel. Begin volgend jaar starten de werkzaamheden en eind 2022 zijn de werkzaamheden in deze wijken in Den Haag afgerond. Vanaf april worden de eerste woningen aangesloten. T-Mobile biedt ook al glasvezel aan in de wijken Loosduinen en Segbroek samen met Primevest.

Uniek in Nederland: supersnel internet tegen een aantrekkelijke prijs
T-Mobile biedt in Den Haag toegang tot glasvezelinternet met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Deze snelheden biedt de telecomprovider tegen een aantrekkelijke prijs en daagt hiermee de gevestigde orde, die hoge tarieven rekent, uit. Open Dutch Fiber en T-Mobile leveren een substantiƫle bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. Beide partijen zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel. De missie van T-Mobile en Open Dutch Fiber sluit dan ook goed bij de ambities die de nieuwe regeringspartijen hebben geformuleerd in het coalitieakkoord, waarin digitalisering een belangrijk onderdeel is.

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in Eindhoven, Rotterdam en Zoetermeer. Binnenkort in HaarlemUtrechtRidderkerkRotterdam Prins Alexander, Leidschendam-Voorburg, Delft, Venlo, Amsterdam en Roosendaal. Op andere plekken wordt gebruikgemaakt van netwerken van andere aanbieders.

Voor meer informatie ga naar: https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/denhaag