Den Haag,
08
juni
2022
|
11:25
Europe/Amsterdam

Nog eens 29.000 huishoudens in Den Haag voorzien van glasvezel door T-Mobile en Open Dutch Fiber

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber supersnel internet via glasvezel aanbieden bij nog eens meer dan 29.000 huishoudens in Den Haag. Het betreft de wijken Duinoord, Zeeheldenkwartier, Schildersbuurt, een gedeelte van Regentessekwartier en een gedeelte van het Centrum. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf september 2022 gebruik maken van supersnel internet via glasvezel. Deze maand (juni) starten de werkzaamheden en mei 2023 zijn de werkzaamheden in deze wijken in Den Haag afgerond.

Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. Het totaal aantal aansluitingen dat Open Dutch Fiber en T-Mobile sinds april 2021 samen hebben aangekondigd komt met de 29.000 extra huishoudens in Den Haag voorbij de 480.000.

Alle huishoudens in Den Haag voorzien van snel internet
Alle Haagse woningen zo snel mogelijk aansluiten op glasvezel, met zo min mogelijk overlast voor de inwoners. Een speciale uitrolplanning en een getekende overeenkomst tussen de gemeente Den Haag, Open Dutch Fiber/T-Mobile en KPN gaan er voor zorgen dat in de tweede helft van 2023 alle huishoudens in Den Haag hebben voorzien van glasvezel. Zo hebben ook Open Dutch Fiber en T-Mobile de ambitie om de komende jaren door heel Den Haag veel huishoudens op glasvezel aan te sluiten. Daarin is dit een mooie voorwaartse stap. Beide partijen hebben recent aangekondigd de wijken Transvaalkwartier, Rustenburg, Oostbroek, Groente-en Fruitmarkt, Leyenburg en Moerwijk te gaan voorzien van glasvezel. T-Mobile biedt ook al glasvezel aan in de wijken Loosduinen en Segbroek samen met Primevest.

Betaalbaar snel internet
T-Mobile heeft de ambitie om op glasvezel de grootste en snelste te worden. Om dat te bereiken, werkt de telecomprovider samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. ‘’Mooi dat we weer een extra deel van Den Haag gaan voorzien van glasvezel. Overal in Nederland moeten mensen betaalbaar snel internet kunnen gebruiken. Het moet een basisvoorziening zijn voor ieder huishouden’’, zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. ‘’Den Haag neemt een voortrekkersrol in de uitrol van glasvezel. Het proces van de uitrol wordt met de recent getekende overeenkomst aanzienlijk versneld in de hofstad. Ik ben trots dat wij daar met deze aankondiging weer een bijdrage aan kunnen leveren.’’

Betrouwbare glasvezelverbindingen
‘’Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. In vergelijking met andere landen in Europa lopen wij daarmee achter. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand’’, zegt Floris van de Broek van Open Dutch Fiber. Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruikmaken van het glasvezelnetwerk. ‘’Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt. Zo verzekeren we heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel.’’

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in Eindhoven, Zoetermeer, Haarlem en Rotterdam. Binnenkort in UtrechtRidderkerkLeidschendam-VoorburgDelftVenlo, Roosendaal, Amsterdam, Heemskerk, Beverwijk, Hellevoetsluis en Kerkrade. Daarnaast wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie ga naar: www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/denhaag