Den Haag,
12
juli
2016
|
11:08
Europe/Amsterdam

T-Mobile wil dat haar klanten kunnen blijven genieten van de vrijheid van oneindig online

T-Mobile heeft kennis genomen van de bevindingen van ACM. Volgens ACM biedt de Europese verordening geen ruimte voor aparte netwerk managementmaatregelen voor een mobiele provider. T-Mobile ziet dit anders en is ook overtuigd van de noodzaak voor extra ruimte voor mobiele spelers voor de toepassing van verkeersmanagement maatregelen binnen de netneutraliteitsregelgeving, zonder dat dit het basisprincipe van netneutraliteit aantast. T-Mobile zal dan ook gebruik maken van de mogelijkheid om haar zienswijze te geven op de Berec Guidelines om aan te geven dat er ruimte gecreëerd moet worden. T-Mobile wacht vooralsnog de uitkomsten van dit consultatieproces af en verandert daarom de fair use policy behorend bij het Oneindig Online abonnement op dit moment niet.

Een mobiel netwerk verschilt op belangrijke onderdelen van een vast netwerk. Een mobiel netwerk maakt gebruik van spectrum en spectrum is schaars. Waar bij een vast netwerk iedereen z’n eigen ongedeelde DSL-, Coax- of glasvezelkabel heeft voor toegang tot het netwerk, wordt bij een mobiel netwerk de toegang gedeeld met veel gebruikers in hetzelfde stukje schaars spectrum. Het internetgedrag van één klant kan zo van (negatieve) invloed zijn op de kwaliteit van het internet van de andere klant. Dit vraagt om netwerkmanagement zodat niet één klant of een kleine groep klanten de kwaliteit van andere klanten kan aantasten. Daarom hebben alle mobiele operators al jaren fair use policies ingeregeld om hun klanten te kunnen beschermen indien dat nodig is. De maatregelen die mobiele internetbeheerders moeten kunnen ondernemen om klanten maximale kwaliteit internet te geven verschilt dus structureel van maatregelen die genomen moeten worden door een vaste internetbeheerder. Regelgeving dient hier rekening mee te houden en hier ook ruimte voor te bieden vindt T-Mobile.

T-Mobile is een Mobile Only speler en wil met haar Live Forward strategie de toekomst van mobiel internet versnellen. T-Mobile maakt zich er daarom hard voor om haar klanten maximale vrijheid te geven met mobiel internet. Met het Oneindig Online op je smartphone abonnement vervult T-Mobile een grote wens van klanten om niet langer beperkt te worden door gelimiteerde bundels. Onze eerste klanten zijn dan ook erg enthousiast over alle mogelijkheden die dit abonnement biedt: volledige vrijheid.

T-Mobile vindt het een gemiste kans als er in Nederland geen onbeperkt mobiel internet geboden kan worden op mobiele apparaten. T-Mobile omarmt het open internet en erkent de principes van net neutraliteit en de bescherming die dit aan de consument moet bieden. T-Mobile meent echter dat het niet de bedoeling kan zijn dat deze wetgeving innovatie en de toekomst van mobiel internet voor consumenten in de weg staat.