13
oktober
2015
|
16:18
Europe/Amsterdam

Persbericht overeenkomst T-Mobile en Eurofiber

T-Mobile Zakelijk stapt in glasvezel met Eurofiber

Samenvatting

T-Mobile en Eurofiber hebben een strategische partnerovereenkomst gesloten. Hiermee heeft T-Mobile direct toegang tot de geavanceerde glasvezelinfrastructuur van Eurofiber. Door deze samenwerking versterkt T-Mobile haar positie op de zakelijke markt. Naast de integratie van vast/mobiel en de levering van clouddiensten zal de dienstverlening worden uitgebreid met internetdiensten. In de toekomst zal T-Mobile ook andere IT-diensten in de cloud aan haar portfolio toevoegen.

Marieke Snoep, directeur T-Mobile Zakelijk: “T-Mobile wil in een snel tempo haar zakelijke dienstverlening uitbreiden. Klanten vragen veel capaciteit en hoge snelheden om in hun groeiende databehoefte te voorzien. Daarvoor hebben we een volledig aanbod nodig met toekomstvaste technologie. Dat is nu voltooid: een supergoed netwerk, een flexibele vast-mobile oplossing en nu dus ook internetdiensten over glasvezel.”

De strategische samenwerking met Eurofiber valt samen met de introductie van T-Mobile Cloud & Clear, een flexibele oplossing voor vaste en mobiele telefonie. Cloud & Clear is geschikt voor klanten met én zonder eigen telefooncentrale, waarbij in het laatste geval de klant via een glasvezelverbinding met de cloud wordt verbonden.

Jeanine van der Vlist, Commercieel Directeur Eurofiber: “Er is een logische match tussen de kwalitatief hoogwaardige glasvezelverbindingen van Eurofiber en het premium mobiele netwerk van T-Mobile. De toegevoegde waarde van het partnership met T-Mobile is het uitstekende aanbod dat we met gezamenlijke kracht in de markt zetten. We zijn trots op dit resultaat en zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met T-Mobile zal bijdragen aan de verdere uitrol van glasvezelverbindingen in Nederland.”

Voor meer informatie: David van Eeghen, woordvoerder T-Mobile Zakelijk: 06 38303912 / david.van.eeghen@t-mobile.nl

 

- Bijschrift foto: (vlnr) Jeanine van der Vlist, commercieel directeur Eurofiber en Marieke Snoep, directeur T-Mobile Zakelijk. - 

 

Boilerplate

Over T-Mobile in Nederland

Met 3,8 miljoen klanten is T-Mobile een van de grootste aanbieders in Nederland van mobiele telecommunicatie voor consumenten en zakelijke klanten. T-Mobile biedt klanten op eenvoudige en aantrekkelijke wijze toegang tot mobiele telecommunicatiediensten.T-Mobile bouwt een geheel nieuw netwerk waarmee klanten verzekerd zijn van zowel een hoge snelheid als groot bereik. T-Mobile Netherlands is onderdeel van Deutsche Telekom en voert de merken T-Mobile en Ben.

Over Eurofiber

Eurofiber Nederland is een snel groeiende leverancier van hoogwaardige digitale infrastructuur. Met zijn eigen glasvezelnetwerk en zijn veilige datacenter biedt Eurofiber bedrijven, overheden en non-profitorganisaties een toekomstvaste en open infrastructuur. Ze hebben de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. De infrastructuur van Eurofiber legt de basis voor een slimmere en efficiëntere inzet van middelen, door een permanente uitwisseling en ongelimiteerde beschikbaarheid van data. Zo maakt Eurofiber de weg vrij naar een Smart Society.

Sinds de oprichting in 2000, breidt Eurofiber zijn infrastructuur continu uit. Het glasvezelnetwerk van het bedrijf biedt landelijke dekking in Nederland en België en strekt zich uit tot in Duitsland. Voor meer informatie: www.eurofiber.nl