Den Haag,
10
mei
2016
|
13:00
Europe/Amsterdam

Rotterdam selecteert T-Mobile Zakelijk als mobiele provider

Samenvatting

T-Mobile Zakelijk is voor de gemeente Rotterdam als beste mobiele provider uit de bus gekomen in de aanbesteding ‘Gemeentelijke Telecommunicatie Mobiele Telefonie’. De gemeente Rotterdam zal een overeenkomst sluiten met T-Mobile Zakelijk voor circa 12.000 abonnementen, voor een periode van drie jaar. Het contract gaat op 29 juni 2016 in. T-Mobile zal behalve het leveren van mobiele telefoondiensten ook zorgen voor integratie met de bestaande systemen voor vaste telefonie.

De gunning van het contract betekent dat T-Mobile Zakelijk in de aanbesteding voor Rotterdam van alle providers het beste scoort op de kwaliteit van het netwerk (door onderzoeksinstituut P3 getest als beste netwerk van Nederland), tarieven en de kwaliteit van dienstverlening.

Voor Marieke Snoep, Directeur T-Mobile Zakelijk, bewijst de gunning dat T-Mobile haar zakelijke dienstverlening op het juiste niveau heeft. "Vorig jaar konden we een aantal zeer aansprekende klanten verwelkomen. Nu de gemeente Rotterdam ook voor ons kiest, worden we weer bevestigd in ons productaanbod, service en kwaliteit van ons netwerk. Dat is een mooie opsteker voor ons team in aanloop naar de gunning van andere gemeenten."

De overeenkomst tussen de Gemeente Rotterdam en T-Mobile Zakelijk is onderdeel van de landelijke aanbestedingsprocedure Gemeentelijke Telecommunicatie Mobiele Telefonie, die via de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) is uitgezet. Hiervoor sloot de VNG namens de bij VNG aangesloten Nederlandse Gemeenten een raamovereenkomst met vier grote Nederlandse providers. Via zogenoemde mini competities tussen de providers onderling kunnen gemeenten speciale diensten zoals indoordekking en vast-mobielkoppeling uitvragen. Rotterdam is van alle 280 bij VNG aangesloten gemeenten en aanverwante organisaties de grootste.

------------------------------------

Voor meer informatie: David van Eeghen, woordvoerder T-Mobile Zakelijk: 06 38303912 / david.van.eeghen@t-mobile.nl

------------------------------------

Met 3,7 miljoen klanten is T-Mobile Netherlands, onderdeel van Deutsche Telekom, een van de grootste aanbieders van mobiele telecommunicatie voor consumenten en zakelijke klanten. T-Mobile Zakelijke biedt klanten op eenvoudige en aantrekkelijke wijze toegang tot mobiele telecommunicatiediensten. Bovendien heeft T-Mobile een geheel nieuw netwerk gebouwd, dat is ingericht op hoog en laag spectrum. Op die manier zijn klanten verzekerd van zowel een hoge snelheid als groot bereik. Deze aanpak is uniek in Europa. T-Mobile Netherlands voert de merken T-Mobile, Ben en KNIPPR. Zie www.t-mobile.nl.