Den Haag,
31
januari
2023
|
14:00
Europe/Amsterdam

Ruim 17.000 adressen in Edam, Volendam en Waterland voorzien van glasvezel door T-Mobile en Open Dutch Fiber

In Edam, Volendam en Waterland krijgen 17.000 adressen toegang tot supersnel internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. Naar verwachting kunnen de eerste adressen, bestaande uit huishoudens en ondernemers, vanaf juni 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps).

De in totaal 17.000 adressen zijn verdeeld over Edam, Volendam, Monnickendam en Broek in Waterland. De werkzaamheden beginnen in februari 2023 en inwoners en ondernemers worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd over deze werkzaamheden. Voor inwoners en ondernemers die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Edam, Volendam en Waterland zijn speciale pagina’s ontwikkeld met meer informatie.

Betaalbaar snel internet voor iedereen 
T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen adressen. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. “Ons doel is om de grootse en snelste te worden op het gebied van glasvezel. We hebben samen met Open Dutch Fiber inmiddels de grens van 500.000 aangekondigde adressen bereikt en we willen zoveel mogelijk Nederlanders laten profiteren van betaalbaar snel internet,” zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. “Ik ben er trots op dat Edam, Volendam en Waterland daar binnenkort ook bij horen.”

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
“Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. In vergelijking met andere landen in Europa lopen wij daarmee achter. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand,” zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruikmaken van het glasvezelnetwerk. “Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt. Zo verzekeren we heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel.”

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in EindhovenZoetermeerHaarlemDen Haag en Rotterdam. Eerder zijn er werkzaamheden aangekondigd voor UtrechtRidderkerkLeidschendamVoorburgDelftVenloRoosendaal
AmsterdamHeemskerkBeverwijkHellevoetsluisKerkradeWoerdenVoorschoten
Capelle aan de IJsselAssenPurmerendRucphenLeidenHillegom en Lisse. Daarbij wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie over Edam ga naar: https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/edam 

Voor meer informatie over Volendam ga naar: https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/volendam 

Voor meer informatie over Waterland ga naar: https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/waterland