Den Haag,
03
januari
2023
|
14:00
Europe/Amsterdam

Ruim 19.000 huishoudens in Hillegom en Lisse voorzien van glasvezel door T-Mobile en Open Dutch Fiber

In Hillegom en Lisse krijgen 19.000 huishoudens toegang tot supersnel internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf april 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps).

De in totaal 19.000 huishoudens zijn verdeeld over de wijken Hillegom Noord, West, Centrum en Zuid. Lisse Noord, Centrum en Zuid. De werkzaamheden beginnen in januari 2023 en bewoners worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd over deze werkzaamheden. Voor bewoners die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Hillegom en Lisse zijn twee speciale pagina’s ontwikkeld met meer informatie, een aparte pagina voor Hillegom en een voor Lisse.

Betaalbaar snel internet voor iedereen
T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. “Ons doel is om de grootse en snelste te worden op het gebied van glasvezel. We hebben samen met Open Dutch Fiber inmiddels de grens van 500.000 aangekondigde huishoudens bereikt en we willen zoveel mogelijk inwoners van Nederland laten profiteren van betaalbaar snel internet,” zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. “Ik ben er trots op dat Hillegom en Lisse daar binnenkort ook bij horen.”

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
“Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. In vergelijking met andere landen in Europa lopen wij daarmee achter. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand,” zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruikmaken van het glasvezelnetwerk. “Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt. Zo verzekeren we heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel.”

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in EindhovenZoetermeerHaarlemDen Haag en Rotterdam. Eerder zijn er werkzaamheden aangekondigd voor UtrechtRidderkerkLeidschendamVoorburgDelftVenloRoosendaal
AmsterdamHeemskerkBeverwijkHellevoetsluisKerkradeWoerdenVoorschoten, Capelle aan de IJsselAssenPurmerend, Rucphen en Leiden. Daarbij wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie over Lisse ga naar: https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/lisse 
Voor meer informatie over Hillegom ga naar: https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/hillegom