Den Haag,
29
september
2020
|
09:34
Europe/Amsterdam

Ruim 25.000 huishoudens krijgen internet tot 1 Gigabit per seconde

T-Mobile gestart met aanleg supersnel glasvezelnetwerk in Haagse wijk Loosduinen

Den Haag, 29 september 2020 -- T-Mobile is gestart met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van een supersnel glasvezelnetwerk in het stadsdeel Loosduinen, gemeente Den Haag. Ruim 25.000 huishoudens in zes wijken krijgen hiermee toegang tot supersnel internet. In totaal wordt 126 kilometer geul gegraven waarin 1,7 miljoen meter magenta glasvezelkabel wordt gelegd. De aanleg past in het plan van T-Mobile om dit jaar samen met partner Primevest Capital Partners minstens 100.000 huishoudens in Nederland aan te sluiten op Glasvezel. Dit gebeurt op locaties waar nu nog geen Glasvezel ligt. Het netwerk in Loosduinen is halverwege 2021 klaar.

Via het netwerk in Loosduinen geeft de telecomprovider weer meer Nederlanders toegang tot internet met een snelheid tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). En dat ook tegen de laagst mogelijke prijs. In combinatie met een Unlimited mobiel abonnement van T-Mobile betalen klanten slechts 25 euro per maand voor dit supersnelle internet thuis. De eerste gebruikers in Loosduinen worden nog dit jaar aangesloten. Bijzonder aan het netwerk in Loosduinen is dat de helft van de aansluitingen in hoogbouw, veelal huurwoningen betreft. Er wordt nauw samengewerkt met de lokale overheid.

Zo snel mogelijk toegang tot Glasvezel voor iedereen 
T-Mobile stelt ook het netwerk in Loosduinen open voor alle concurrenten tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden. Freedom Internet maakte vorige week al bekend gebruik te gaan maken van de Glasvezel van T-Mobile. T-Mobile en Primevest leggen alleen Glasvezel aan op plekken waar nu nog geen Glasvezel ligt. CEO Søren Abildgaard van T-Mobile: “Het nut van het aanleggen van een glasvezelnetwerk waar andere partijen dat al hebben gedaan of nog aan het doen zijn ontgaat mij. Ik onderschrijf de eerdere conclusies van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) die eind 2019 vaststelde dat dit alleen maar leidt tot vertraging bij de digitalisering van Nederland en verspilling van geld van investeerders.“ 

Grote ambitie voor de komende jaren
Sinds de zomer van 2019 levert T-Mobile al glasvezeldiensten op ca. 32.000 adressen in een ander stadsdeel in Den Haag, Segbroek. Net als in Loosduinen werkte het voor Nederland unieke samenwerkingsverband bestaande uit T-Mobile, institutionele investeerder Primevest Capital Partners en VolkerWessels Telecom hier samen. Bij de aanleg van het netwerk in Loosduinen wordt gebruikgemaakt van de eerder in Segbroek geïntroduceerde innovatieve aanlegmethode waarmee tot vijfmaal sneller dan gebruikelijk kan worden gewerkt en waarbij er minder overlast is voor de omgeving.