Den Haag,
25
oktober
2022
|
13:59
Europe/Amsterdam

Ruim 31.000 huishoudens in Capelle aan den IJssel voorzien van glasvezel door T-Mobile en Open Dutch Fiber

In Capelle aan den IJssel krijgen ruim 31.000 huishoudens toegang tot supersnel internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens 1e kwartaal 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. 

De werkzaamheden zullen onder leiding van Open Dutch Fiber in oktober 2022 starten in de wijken Rivium (deels), Kralingse Veer, Middelwatering, Schenkel, Oostgaarde en Schollevaar Zuid. Daarna volgen de overige wijken. De aanleg duurt in totaal circa 2 jaar. Voor bewoners die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Capelle aan den IJssel is een speciale pagina ontwikkeld met meer informatie. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens 1e kwartaal 2023 gebruik maken van glasvezel via het T-Mobile netwerk. "Glasvezel in heel Capelle, dat is een van de afspraken die we in ons coalitieakkoord ‘Voor vandaag en morgen’ hebben gemaakt. Zo houden we onze gemeente aantrekkelijk voor bewoners én ondernemers. De huidige tijd vraagt om een supersnel internet, want de digitale wereld is niet meer weg te denken uit ons leven. Daarom verdient onze stad een kwalitatief goed en stabiel netwerk. Gebruikmaken van het glasvezelnetwerk is overigens een vrije keuze van de Capellenaar. Niemand is verplicht om een aansluiting te nemen”, zegt wethouder Stadsontwikkeling en Economie, Eric Faassen van de gemeente Capelle aan den IJssel.

Betaalbaar snel internet voor iedereen 
T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. ‘’Op het gebied van glasvezel willen we de grootste en snelste worden. We hebben samen met Open Dutch Fiber inmiddels de grens van 500.000 aangekondigde huishoudens bereikt en we willen zoveel mogelijk inwoners van Nederland laten profiteren van betaalbaar snel internet.’’ zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. ‘’De inwoners van Capelle aan den IJssel kunnen nu ook profiteren van de voordelen van glasvezel. Dat is weer een mooie stap. We sluiten opnieuw een groot gebied aan en daar ben ik trots op.’’

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
“Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand’. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur”, zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. “Door nauw samen te werken met gemeenten, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren, realiseren wij onze projecten sneller.”

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in EindhovenZoetermeerHaarlemRotterdam en Den Haag. Binnenkort in UtrechtRidderkerkLeidschendamVoorburgDelftVenloRoosendaalAmsterdamHeemskerkBeverwijk, HellevoetsluisKerkradeWoerdenHeerhugowaardWaalwijk, Maastricht en Duivendrecht. Daarnaast wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie ga naar: https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/capelleaandenijssel