Den Haag,
05
juli
2022
|
11:01
Europe/Amsterdam

Ruim 32.000 huishoudens in Rotterdamse wijk Charlois voorzien van glasvezel door T-Mobile en Open Dutch Fiber

De helft van beoogde één miljoen huishoudens in Nederland inmiddels aangekondigd

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber nu ook in de Rotterdamse wijk Charlois supersnel internet via glasvezel aanbieden. T-Mobile en Open Dutch Fiber zijn nu gestart met de aanleg in Charlois. In totaal kunnen ruim 32.000 extra huishoudens in Rotterdam straks gebruik maken van supersnel internet via glasvezel. Hiermee komt het totaal aantal aansluitingen die Open Dutch Fiber en T-Mobile sinds april 2021 samen hebben verwezenlijkt op meer dan 500.000 te staan. Beide partijen zijn hard op weg om 1 miljoen huishoudens, al ruimschoots voor de gestelde termijn van vijf jaar, te voorzien van supersnel internet via glasvezel.

T-Mobile en Open Dutch Fiber sluiten opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee weer een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. In juli 2022 starten de werkzaamheden en vanaf halverwege november 2022 worden de eerste woningen aangesloten.  Eerder kondigden T-Mobile en Open Dutch Fiber glasvezel in Rotterdam Prins Alexander aan. T-Mobile biedt ook al glasvezel aan in de wijken Kralingen en IJsselmonde samen met Primevest.

Betaalbaar snel internet voor iedereen 
T-Mobile heeft de ambitie om op glasvezel de grootste en snelste te worden. Om dat te bereiken, werkt de telecomprovider samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders.  ‘’Overal in Nederland moeten mensen betaalbaar snel internet kunnen gebruiken. Het moet een basisvoorziening zijn voor ieder huishouden’’, zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. ‘’Als Rotterdammer ben ik trots op het feit dat we weer een wijk in Rotterdam gaan voorzien van glasvezel. We kunnen steeds meer Rotterdammers laten profiteren van de voordelen van glasvezel en we opnieuw een groot gebied aansluiten.’’

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren. Floris van den Broek CEO van Open Dutch Fiber: “Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. We lopen daarmee achter in vergelijking tot andere landen in Europa. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber versnelt de aanleg van glasvezel in Nederland.. Toegang tot de mogelijkheden van stabiel en snel internet via glasvezel moet voor iedereen beschikbaar zijn.”

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in EindhovenZoetermeer en Haarlem. Binnenkort in UtrechtRidderkerkLeidschendamVoorburgDelftVenloRoosendaalAmsterdamHeemskerkBeverwijkHellevoetsluis en Kerkrade. Daarnaast wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie ga naar: https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/rotterdam