Den Haag,
16
juni
2023
|
14:04
Europe/Amsterdam

Ruim 7.000 adressen in Langedijk, Scharwoude en Broek op Langedijk voorzien van glasvezel door T-Mobile en Open Dutch Fiber

In Langedijk, Scharwoude en Broek op Langedijk krijgen 7.000 adressen toegang tot supersnel internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste adressen, bestaande uit huishoudens en ondernemers, vanaf augustus 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

De in totaal 7.000 adressen zijn verdeeld over Broek op Langedijk, Noord Scharwoude, Zuid Scharwoude en Oudkarspel. De werkzaamheden beginnen juni 2023 en bewoners en ondernemers worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd over deze werkzaamheden. Voor bewoners en ondernemers die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Langedijk, Scharwoude en Broek op Langedijk is een speciale pagina ontwikkeld met meer informatie. 

Betaalbaar en snel internet voor iedereen
T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen adressen. Inmiddels hebben beide partijen al meer dan 1 miljoen adressen aangekondigd. Er wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. ‘Nederlanders moeten overal snel en betaalbaar internet kunnen gebruiken. Langedijk, Scharwoude en Broek op Langedijk mogen daar natuurlijk niet in ontbreken. Ik ben er trots op dat we nóg meer inwoners van Nederland kunnen laten profiteren van betaalbaar en snel internet”, zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. 

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
"Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. In vergelijking met andere landen in Europa lopen wij daarmee achter. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand", zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruikmaken van het glasvezelnetwerk. "Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt. Zo verzekeren we heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel."

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in EindhovenZoetermeerHaarlemDen Haag en Rotterdam. Eerder zijn er werkzaamheden aangekondigd voor UtrechtRidderkerkLeidschendamVoorburgDelftVenloRoosendaal
AmsterdamHeemskerkBeverwijkHellevoetsluisKerkradeWoerdenVoorschoten
Capelle aan de IJsselAssenPurmerendRucphenLeidenHillegom, Lisse, Rotterdam, Oegstgeest en Hoorn. Daarbij wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie ga naar:
https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/langedijk