Den Haag,
07
september
2020
|
09:49
Europe/Amsterdam

‘s Werelds eerste tattoo op afstand gezet met 5G

Primeur voor actrice Stijn Fransen die als allereerste tattoo laat zetten door robotarm

Amsterdam, 7 september 2020 - Wat eerder onmogelijk leek, is gerealiseerd in Nederland: een tatoeage laten plaatsen op afstand via mobiel draadloos internet. Stijn Fransen en haar tattoo artist hebben de wereldprimeur. De actrice heeft een tattoo laten zetten door een robotarm die op afstand werd aangestuurd door de tattoo artist. De besturing verliep via 5G-internet van T-Mobile dat sinds kort actief is in Nederland.

Stijn Fransen: “Op mijn 30ste verjaardag kreeg ik de mogelijkheid om als allereerste wereldwijd een tattoo op afstand te laten zetten via 5G. Heel speciaal en super spannend natuurlijk. Ik ben heel blij met het resultaat, want dit kun je met recht een unieke tattoo noemen die niemand anders heeft.”

De onmogelijke tattoo
De ‘onmogelijke tattoo’ is een initiatief van T-Mobile. De telecomprovider laat hiermee zien wat snelheid, grotere betrouwbaarheid en lagere latentie van 5G voor de consument kan betekenen. Zo is er vrijwel geen vertraging in de verbinding tussen besturing en de robotarm. Met 5G kan een actie op kilometers afstand toch tot op de millimeter nauwkeurig worden uitgevoerd. Zaken die cruciaal zijn bij het plaatsen van een tatoeage op afstand.

Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland: “Het nieuwe 5G-netwerk is het begin van een nieuw tijdperk met ongekende mogelijkheden van connectiviteit en mobiel internet. We zijn er supertrots op dat we, met dank aan Stijn en haar tattoo artist, een onmogelijke tattoo hebben gezet via ons 5G-netwerk. Laten we elkaar inspireren de eindeloze mogelijkheden van 5G te verkennen."

In aanloop naar het daadwerkelijk zetten van de tatoeage, is de robotarm nauwkeurig afgestemd en ingesteld. Na het zorgvuldig kalibreren van de apparatuur kon de tattoo artist vanaf een andere locatie aan de slag. De robotarm herhaalde iedere beweging van de tattoo artist feilloos en zonder vertraging op de onderarm van Stijn. Zonder zijn canvas dus zelf in de ogen te kijken, zijn de tattoo artist en de robotarm erin geslaagd om een mooie blijvende herinnering aan deze wereldprimeur achter te laten.