Den Haag,
17
januari
2017
|
10:16
Europe/Amsterdam

Søren Abildgaard benoemd tot nieuwe CEO T-Mobile Nederland

Den Haag, 17 januari 2017 – Deutsche Telekom en T-Mobile Nederland maken vandaag bekend dat Søren Abildgaard (48) per 1 februari aantreedt als de nieuwe CEO. Søren wordt in deze rol verantwoordelijk voor alle activiteiten van T-Mobile Nederland, in het bijzonder het snel ontwikkelende mobiele Consumer-segment, de ontwikkeling van T-Mobile Thuis en de groei van het Business-segment. Søren was eerder werkzaam als Chief Commercial Officer bij Telia Company.

Søren Abildgaard heeft achttien jaar ervaring in de Europese telecommunicatiesector. Bij zijn vorige werkgever Telia Company was hij Chief Commercial Officer en daarnaast tot juli 2016 waarnemend Group Chief Operations Officer. Vóór zijn aantreden bij de Telia Group was Søren CEO van Telia Denmark, waar hij het bedrijf tot dé toonaangevende mobiele aanbieder in de Deense markt heeft gemaakt. Eerder was hij onder meer CEO van Call Me Denmark en had hij diverse functies binnen de Deense telecommunicatiesector, waaronder in Customer Care, Brand en Marketing.

"Søren voegt brede branche-ervaring, een succesvolle staat van dienst en een challenger-mentaliteit toe aan T-Mobile”, zegt Thorsten Langheim, EVP Group Corporate Development bij Deutsche Telekom en verantwoordelijk voor T-Mobile Nederland. “Hij beschikt over de vaardigheden om de challenger-positie van T-Mobile verder te versterken in de Nederlandse markt en het bedrijf klaar te stomen voor de toekomst. Ik kijk ernaar uit om samen met Søren de Nederlandse telecommunicatiesector op te schudden.” Vorige week lanceerde T-Mobile Go Unlimited: een onconventionele, nieuwe propositie met onbeperkt data en bellen voor een vaste prijs van 35 euro per maand. Ook heeft het bedrijf onlangs zijn speelveld uitgebreid naar vast breedband, IPTV en vaste telefonie met de overname van ‘T-Mobile Thuis’.

Søren: “Ik kijk ernaar uit om samen met de medewerkers, klanten en partners T-Mobile uit te bouwen tot een toonaangevend en onderscheidend telecomaanbieder in de Nederlandse markt. Dit bedrijf beschikt over de juiste voorwaarden om succesvol te zijn: het best geteste mobiele netwerk, gewaagde en innovatieve proposities en een flexibele, vakkundige organisatie. Ik ben op mijn best in een dynamische omgeving en haal mijn motivatie uit de commerciële kansen en verbeterpunten die klanten ons aanreiken. Daar ligt de toekomstige groei van ons bedrijf.”

Søren is de opvolger van Martin Knauer, die sinds september optrad als CEO a.i. Martin zal terugkeren naar zijn functie als Directeur Consumer voor T-Mobile Nederland.