Den Haag,
17
februari
2016
|
15:42
Europe/Amsterdam

Start Haagse ‘werk-estafette’

Vandaag is de ‘werk-estafette’ onder Haagse werkgevers van start gegaan. T-Mobile heeft het initiatief genomen voor deze estafette met werkgevers in de gemeente Den Haag en wil hiermee een beweging op gang brengen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg te helpen naar een geschikte baan. Vandaag was de eerste groep werkzoekenden samen met wethouder Rabin Baldewsingh op bezoek bij T-Mobile voor onder andere een speeddate met de Raad van Bestuur. Het estafette-stokje werd tijdens de bijeenkomst doorgegeven aan mevrouw Emilie Schreuder van de Rijksoverheid.

David Thomas, HR Directeur a.i. bij T-Mobile: “Wij vinden het onze plicht om de kansen op werk voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten. Met de speeddates geven wij deze mensen een podium om zichzelf te presenteren, maar het geeft ons ook inzicht in de obstakels die zij tegenkomen in hun zoektocht naar een geschikte baan”.

T-Mobile heeft de ‘werk-estafette’ in het leven geroepen naar aanleiding van de WERKtop die de gemeente Den Haag in september 2015 heeft georganiseerd. Toen tekende T-Mobile samen met de gemeente een WERKakkoord om de kansen op werk voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten. De kandidaten waren samen met de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh (Sociale Zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport), uitgenodigd op het hoofdkantoor van T-Mobile.

Rabin Baldewsingh: “Deze groep mensen heeft een afstand tot de arbeidsmarkt om verschillende redenen, maar ze willen allemaal maar één ding en dat is perspectief! Ze willen een baan, zich inzetten voor een werkgever die in hen gelooft en die hen een kans biedt. Dankzij dit initiatief van T-Mobile, de Werkestafette, krijgen ze gelukkig weer zicht op een onafhankelijke toekomst.“

Speeddates
Een belangrijk onderdeel van de eerste estafette-bijeenkomst waren de speeddates met enkele directieleden en andere medewerkers van T-Mobile. Zij gingen met de werkzoekenden in gesprek over hun ambities, maar ook over de dingen waar ze tegenaan lopen bij het zoeken naar een geschikte baan. T-Mobile hoopt hiermee werkzoekenden verder op weg te helpen, wellicht zelfs naar een baan binnen T-Mobile. De groep werkzoekenden was erg enthousiast over het initiatief: “Het is heel fijn om eens met medewerkers van een groot bedrijf in gesprek te gaan over mijn zoektocht naar een passende baan. Ik heb ook een aantal goede tips gekregen”, aldus één van de kandidaten. Na T-Mobile zullen nog vele andere bedrijven uit de Haagse regio het initiatief overnemen.