Den Haag/Almere,
07
maart
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

T-Mobile: Almere in Nederlandse top-10 mobiel dataverbruik

T-Mobile ziet dat het mobiele dataverbruik in Almere de afgelopen maanden is gestegen. Dit komt doordat Almeerders nu ook gebruik kunnen maken van het gemoderniseerde T-Mobile (4G) netwerk. Almere behoort voor T-Mobile op dit moment tot de top 10 steden in Nederland als het gaat om mobiel dataverbruik. Almere staat op dit moment op een prominente 7e plaats achter Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg. Dit blijkt uit een interne analyse van T-Mobile naar het gemiddelde mobiele dataverbruik van haar klanten in de stad in relatie tot het aantal inwoners. De klanttevredenheid onder T-Mobile klanten is sinds de modernisering van het T-Mobile netwerk in Almere ook gestegen. Tevens is het aantal klachten over het netwerk met ruim 25% gedaald.

Feest in Almere

Om te vieren dat klanten in Almere gebruik kunnen maken van het gemoderniseerde T-Mobile (4G) netwerk trakteert T-Mobile a.s. zaterdag tussen 12.00u en 17.00u op de Grote markt op roze koeken. Daarnaast is er ook nog een supersnelle Typ Battle op het podium. Wie het snelst binnen 1 minuut een voorgeschreven tekst foutloos kan overtypen kan hiermee een iPhone6 winnen.

Speedtest

Sinds de start van de 4G-uitrol meten klanten zelf hun snelheid. Dit gebeurt o.a. via Ookla Speedtest, welke wereldwijd het meest gebruikt wordt voor het meten van de snelheid van vast- en/of mobiel internet. In opdracht van T-Mobile zijn de resultaten van de Ookla speedtests in Q4 van 2014 geanalyseerd door DIKW Consulting B.V., een onafhankelijk data analyse bureau. Uit dit rapport blijkt o.a. dat de gemiddelde downloadsnelheid via het 4G netwerk van T-Mobile in Almere gedurende de maanden oktober, november en december 2014 gemiddeld fors hoger is dan andere aanbieders.

Uitrol 4G-netwerk T-Mobile

De uitrol van het nieuwe mobiele 4G-netwerk verloopt volgens plan. Ruim een miljoen klanten van T-Mobile maakt dagelijks gebruik van het mobiele 4G datanetwerk en dit aantal zal in 2015 naar verwachting in rap tempo blijven stijgen. T-Mobile bouwt een compleet nieuw netwerk in Nederland op basis van de nieuwste technologie en uitstekende frequenties. Met vijfduizend antennes biedt T-Mobile in stedelijke gebieden de dichtste antennedekking van alle aanbieders. Aan het einde van het jaar biedt T-Mobile landelijke 4G-dekking.