Den Haag,
07
november
2013
|
09:00
Europe/Amsterdam

T-Mobile boekt successen in 3e kwartaal 2013

  • Omzet stabiliseert in 3e kwartaal 2013.
  • ‘Stel Samen’ abonnementen onverminderd populair.
  • T-Mobile verwelkomt 57.000 nieuwe postpaid klanten.

T-Mobile Netherlands is tevreden met de geboekte resultaten in het 3e kwartaal van 2013. De omzet stabiliseerde zich in een dalende markt, maar bovenal wist de operator haar positie op de Nederlandse telecommarkt verder te verstevigen door wederom tienduizenden nieuwe postpaid klanten te verwelkomen. Het onverminderde succes van de nieuwe ‘Stel Samen’ abonnementen en de groei van Ben zorgden voor de aanwas van maar liefst 57.000 nieuwe postpaid kIanten. Deze sterke groei zorgde voor omzetstabilisatie wat resulteerde in een kwartaalomzet van €412 miljoen. Dit is vergelijkbaar met dezelfde periode vorig jaar en een lichte stijging van 1,5% vergeleken met het 2e kwartaal 2013. De sterk competitieve Nederlandse markt maakt verhoogde investeringen in het behoud van bestaande en de acquisitie van nieuwe klanten noodzakelijk. Deze toenemende kosten zetten de EBITDA verder onder druk. Vergeleken met het 3e kwartaal 2012 daalde de EBITDA met 18,9% naar €116 miljoen euro.

Zelf samenstellen en nooit meer onverwachte datakosten

Het model waarbij klanten zelf hun abonnement kunnen samenstellen blijft uitermate succesvol. Vier op de vijf klanten kiest voor een ‘Stel Samen’- abonnement waarmee alle combinaties van belminuten, MB’s en extra’s mogelijk zijn. Standaard voor alle klanten is het onbeperkt sms’en en een onbeperkte dataverbinding met lagere snelheid. Hierdoor is de consument maximaal beschermd en is het onmogelijk om nog onverwachte datakosten te maken. De resultaten van het in 2011 ingezette serviceprogramma betalen zich steeds meer uit: de klanttevredenheid over de afhandeling van klachten is met ruim 70% gestegen. De tevredenheid over de gehele dienstverlening is zelfs verdrievoudigd.

Ruim 100.000 klanten op 4G zonder extra kosten

In september kondigde T-Mobile aan alle klanten zonder extra kosten toegang te geven tot het nieuwe 4G-netwerk. Eerder deze week werden de eerste groepen klanten al overgezet op 4G en op maandag 18 november schakelt T-Mobile geheel over op 4G. Hierdoor krijgen ruim 100.000 klanten direct de beschikking over de hoogste 4G snelheden waarmee de operator de ambitie om stabiel en snel mobiel internet voor iedereen beschikbaar te maken verder onderschrijft. Het 4G-netwerk is allereerst beschikbaar in Groot-Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en (delen van) Den Haag voor alle particuliere en zakelijke klanten en voor prepaid, mobiel breedband internet en MTV Mobile.

Deel deze release

Laatste nieuws