Den Haag ,
24
april
2014
|
09:30
Europe/Amsterdam

T-Mobile breidt netwerk uit voor Koningsdag

  • Tijdelijk extra netwerkcapaciteit in grote steden in heel Nederland.
  • Koningsdag vieren in Randstad met automatisch en gratis toegang tot 4G.
  • Groot deel van mobiel netwerk in Randstad gemoderniseerd en uitgebreid.

Om de T-Mobile klanten een goede netwerkervaring te bieden en de mobiele drukte op Koningsdag in goede banen te leiden, breidt T-Mobile haar netwerk in diverse grote Nederlandse steden uit met tijdelijke extra netwerkcapaciteit. Naast deze uitbreidingen hebben alle klanten van T-Mobile met een geschikt 4G-toestel altijd automatisch en gratis toegang tot 4G, wat betekent dat op Koningsdag veel mobiel verkeer via het nieuwe 4G-netwerk zal verlopen. Samen met de recente grootschalige netwerkmodernisatie- en uitbreiding in de Randstad zorgt dit voor fors meer mobiele capaciteit en kwaliteit voor klanten.

Lampros Iskos, directeur Technology bij T-Mobile in Nederland: “Op feestelijke dagen zoals Koningsdag komen veel mensen bij elkaar, vooral in de grote steden. Dit soort mobiele piekbelasting vergt het uiterste van ons netwerk. Het helpt dat bij ons alle klanten met een geschikt toestel gratis toegang krijgen tot het 4G-netwerk, waar dit beschikbaar is. Daardoor hebben ze stabieler en sneller mobiel internet en wordt ook het 3G-netwerk ontlast. Vanuit ons netwerkcentrum in Den Haag houden we de prestaties van het mobiele netwerk en de extra apparatuur scherp in de gaten, zodat we direct in kunnen grijpen als dat nodig is.”

Samen Meer Bereiken

De extra mobiele capaciteit op Koningsdag is onderdeel van het netwerkprogramma 'Samen Meer Bereiken'. Door de acties binnen dit programma krijgen klanten van T-Mobile stabieler en sneller mobiel internet. Het programma bestaat uit drie onderdelen. Ten eerste worden forse verbeteringen doorgevoerd op het 3G-netwerk, waardoor klanten profiteren van verbeterd bereik binnenshuis. Daarnaast bouwt T-Mobile een geheel nieuw 4G-netwerk. Ten slotte verbetert T-Mobile het mobiele bereik op drukke plaatsen, zoals in voetbalstadions en tijdens evenementen.