Den Haag,
15
juli
2014
|
12:00
Europe/Amsterdam

T-Mobile breidt netwerk uit voor Vierdaagse

  • Extra capaciteit inclusief 4G op diverse plekken in Nijmegen.
  • Ook bestaande netwerk geoptimaliseerd.

Om T-Mobile klanten ook tijdens de Vierdaagse een goed mobiel netwerk te bieden, breidt T-Mobile de capaciteit tijdens dit evenement fors uit. Op drie plekken in Nijmegen zijn tijdelijke masten geplaatst, die voorzien zijn van de nieuwste netwerktechnologie. Ook is het bestaande netwerk in de regio ingericht op extra capaciteit, zodat meer klanten tegelijk gebruik kunnen maken van het netwerk. De tijdelijke masten zijn bovendien voorzien van 4G, waardoor klanten van T-Mobile met een geschikt toestel, automatisch en gratis toegang krijgen tot het supersnelle 4G-netwerk.

Lampros Iskos, directeur Technology bij T-Mobile in Nederland: “Op evenementen zoals de Vierdaagse zijn tienduizenden mensen extra tegelijk in een klein gebied. Dat soort mobiele piekbelasting vergt het uiterste van ons netwerk. Daarom breiden wij het netwerk voor de Vierdaagse gericht uit om de mobiele drukte in goede banen te leiden. De extra masten zijn van de nieuwste techniek, inclusief 4G voorzien. Bij ons krijgen alle klanten met een geschikt toestel gratis toegang tot het 4G-netwerk. Daardoor hebben klanten ook tijdens de Vierdaagse stabieler en sneller mobiel internet en wordt bovendien het 3G-netwerk ontlast.”

Samen Meer Bereiken

De extra mobiele capaciteit tijdens de Vierdaagse is onderdeel van het netwerkprogramma 'Samen Meer Bereiken'. Door de acties binnen dit programma krijgen klanten van T-Mobile stabieler en sneller mobiel internet. Het programma bestaat uit drie onderdelen. Ten eerste worden forse verbeteringen doorgevoerd op het 3G-netwerk, waardoor klanten profiteren van verbeterd bereik binnenshuis. Daarnaast bouwt T-Mobile een supersnel 4G-netwerk. Ten slotte verbetert T-Mobile het mobiele bereik op drukke plaatsen, zoals in voetbalstadions en tijdens evenementen.