Den Haag,
23
november
2022
|
14:00
Europe/Amsterdam

T-Mobile en Dutch Open Fiber voorzien 20.000 huishoudens in Heerlen-Zuid van glasvezel

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber nu ook in de Heerlen-Zuid supersnel internet via glasvezel aanbieden. In totaal hebben straks ruim 20.000 huishoudens in Heerlen-Zuid toegang tot dit aanbod. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf april 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps)

Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. De werkzaamheden starten onder leiding van Open Dutch Fiber in de wijken Eikenderveld, Heerlen-Centrum, Molenberg, Bekkerveld, Wetten-Benzenrade, Caumerveld-Douve Weien en Heerlerbaan. Voor bewoners die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Heerlen-Zuid is een speciale pagina ontwikkeld met meer informatie. “Glasvezel maakt razendsnelle internetverbindingen mogelijk. Dat is belangrijk voor bewoners, bedrijven, scholen en instellingen. Zeker nu wij steeds meer van het internet verlangen. Daarom maken we goede afspraken met commerciële partijen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in onze stad.” zegt wethouder Marco Peters van de gemeente Heerlen.

Betaalbaar snel internet voor iedereen 
T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Inmiddels hebben beide partijen al 500.000 huishoudens aangekondigd. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. “Nederlanders moeten overal snel en betaalbaar internet kunnen gebruiken. Ik ben trots om te zien dat dit in Heerlen-Zuid voor een groot deel toegankelijk wordt gemaakt.” zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland.

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
“Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur”, zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. “Door nauw samen te werken met gemeenten, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren, realiseren wij onze projecten sneller.”

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in EindhovenZoetermeerHaarlemDen Haag en Rotterdam. Eerder zijn er werkzaamheden aangekondigd voor UtrechtRidderkerkLeidschendamVoorburgDelftVenloRoosendaal
AmsterdamHeemskerkBeverwijkHellevoetsluisKerkradeWoerden, VoorschotenCapelle aan de IJssel, Assen en Purmerend. Daarbij wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie ga naar: https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/heerlen