Den Haag,
28
oktober
2021
|
12:19
Europe/Amsterdam

T-Mobile en Open Dutch Fiber bieden 25.000 huishoudens in Delft glasvezel

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber in Delft-West supersnel internet via glasvezel aanbieden. In november starten T-Mobile en Open Dutch Fiber met de aanleg in de wijken Tanthof West, Tanthof Oost, Buitenhof, Voordijkshoorn en Hof van Delft. In totaal kunnen meer dan 25.000 huishoudens straks gebruik maken van supersnel internet via glasvezel. Het netwerk is naar verwachting begin 2023 klaar.

T-Mobile en Open Dutch Fiber kondigden in korte tijd aansluitingen aan in onder meer Zoetermeer, Haarlem, Utrecht, Ridderkerk, Rotterdam Prins Alexander en Leidschendam-Voorburg. Daar wordt nu Delft aan toegevoegd. Met de 25.000 huishoudens in Delf-West sluiten T-Mobile en Open Dutch Fiber opnieuw een groot verstedelijkt gebied aan op glasvezel. In november starten de werkzaamheden en in begin 2022 worden de eerste woningen aangesloten. Dit jaar worden er nog meer projecten aangekondigd buiten Delft.

Op weg naar 1.000.000 huishoudens
De aanleg van glasvezel in Delft past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om de komende vijf jaar samen ten minste één miljoen huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Inmiddels wordt er al gewerkt aan de aanleg van een kwart van het beoogde aantal huishoudens. Ze kiezen daarbij voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber en T-Mobile een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. T-Mobile en Open Dutch Fiber zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel.

Uniek in Nederland: supersnel internet tegen een aantrekkelijke prijs
T-Mobile biedt in Delft toegang tot glasvezelinternet met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Deze snelheden biedt de telecomprovider tegen een aantrekkelijke prijs en daagt hiermee de gevestigde orde, die standaard hogere tarieven rekent, uit. Tisha van Lammeren, directeur Consumentenmarkt T-Mobile: "Super om te zien dat we in dit deel van Delft bewoners gaan voorzien van glasvezel. Er wordt dus nu eindelijk op grote schaal uitgerold en wij jagen de competitie graag aan. Daar ben ik trots op. Onlangs heb ik de eerste geactiveerde klant op het nieuwe glasvezel netwerk in Zoetermeer mogen ontmoeten. Deze klant was super blij met de 1 Gigabit snelheid voor een aantrekkelijke prijs. Ook gaf de klant aan dat het aanlegproces netjes en snel is verlopen. Niet onbelangrijk, want we zien nog teveel zorgen bij inwoners over de impact van het uitrollen van glasvezel. Deze zorgen proberen we zoveel mogelijk weg te nemen.’’

Zo snel mogelijk toegang tot glasvezel voor iedereen
Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren. Michael Griffioen, CEO Open Dutch Fiber: “Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. We lopen daarmee vooral in stedelijk gebied achter in vergelijking tot andere landen in Europa. We hebben in de afgelopen periode geleerd hoe belangrijk toegang tot snel internet is nu we veel meer thuis werken. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland. Open Dutch Fiber wil daarom juist bewoners van stedelijk gebied nu snel voorzien van toegang tot alle mogelijkheden die glasvezel biedt.”

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in Den HaagEindhoven en Rotterdam en binnenkort in ZoetermeerHaarlem, Utrecht, Ridderkerk, Rotterdam Prins Alexander en Leidschendam-Voorburg. Op andere plekken wordt gebruikgemaakt van netwerken van andere aanbieders.

Voor meer informatie ga naar: https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/delft