Den Haag,
10
maart
2022
|
16:00
Europe/Amsterdam

T-Mobile en Open Dutch Fiber starten aanleg glasvezel in de hoofdstad

Bos en Lommer en Westerpark eerste Amsterdamse gebieden, meer wijken volgen

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber in Amsterdam supersnel internet via glasvezel aanbieden. Het startsein voor de aanleg in de wijken Bos en Lommer en Westerpark is gegeven door Ger Baron, Chief Technology Officer | Directeur Digitalisering en Innovatie, gemeente Amsterdam, Onno Rip, Vice President Consumer Sales & Terminals T-Mobile Nederland en Floris van den Broek, Co-CEO van Open Dutch Fiber. Gezamenlijk zetten zij de eerste schop in de grond. In totaal kunnen 29.000 huishoudens in Amsterdam straks gebruik maken van supersnel internet via glasvezel in de hoofdstad. De werkzaamheden zijn naar verwachting in september 2022 afgerond.

Het totaal aantal aansluitingen, die Open Dutch Fiber en T-Mobile sinds april 2021 samen hebben verwezenlijkt, nadert met de aansluitingen in Westerpark en Bos en Lommer de 300.000. Beide partijen zijn hard op weg om 1 miljoen huishoudens, al ruimschoots voor de gestelde termijn van vijf jaar, te voorzien van supersnel internet via glasvezel.

Betaalbaar, stabiel en veilig internet
De wijken rond Bos en Lommer en Westerpark zijn slechts een begin voor T-Mobile en Open Dutch Fiber in de hoofdstad. Naast deze twee wijken zullen er spoedig aankondigingen van nieuwe gebiedsdelen volgen in Amsterdam. Ger Baron, Chief Technology Officer | Directeur Digitalisering en Innovatie, gemeente Amsterdam is blij met deze stap: ‘’Vanuit de Agenda Digitale Stad werkt de gemeente Amsterdam aan een open, toegankelijke en inclusieve digitale stad voor iedereen. Het dataverbruik over snelle verbindingen is in Amsterdam enorm toegenomen en blijft naar verwachting ook groeien, bijvoorbeeld voor (thuis)werken en onderwijs. Het wordt steeds belangrijker voor de Amsterdammers om betaalbaar, stabiel en veilig internet thuis te hebben. De gemeente streeft ernaar om dit mogelijk te maken en de aanleg van glasvezel over de hele de stad is daarin een mooie stap.’’

Grootste en snelste 
T-Mobile heeft de ambitie om op glasvezel de grootste en snelste te worden. De telecomprovider wil snel internet aanbieden tegen een aantrekkelijk tarief, voor iedereen. In elke straat, voor elk huis en niet alleen in kleine steden en dorpen, maar ook in flats en grote steden. Onno Rip, Vice President Consumer Sales & Terminals T-Mobile Nederland, is dan ook blij met deze stap: ‘’Overal in Nederland moeten mensen betaalbaar snel internet kunnen gebruiken. Daar ligt ook de klantbehoefte. Dat de aanleg van glasvezel in onze hoofdstad nu gestart is, is weer een mooie stap richting onze ambitie. Er wordt nu op grote schaal uitgerold. Daarnaast ontvangen we positieve reacties van recent geactiveerde klanten over zowel het netwerk als het aanlegproces. Klanttevredenheid is voor ons het belangrijkste en we zetten ons daarom iedere dag keihard in om onze deskundigheid nog verder te optimaliseren.’’

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren. Floris van den Broek, Co-CEO van Open Dutch Fiber: “Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Wij zijn blij dat de aanleg van glasvezel door Open Dutch Fiber in Amsterdam van start is gegaan. Toegang tot de mogelijkheden van stabiel en snel internet via glasvezel moet voor alle Amsterdammers beschikbaar zijn.”

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in Den HaagEindhoven, Zoetermeer, Haarlem en Rotterdam. Binnenkort in UtrechtRidderkerkLeidschendam-VoorburgDelftVenlo en Roosendaal. Daarnaast wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie ga naar: www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/amsterdam.