Den Haag,
23
augustus
2022
|
10:46
Europe/Amsterdam

T-Mobile en Open Dutch Fiber starten aanleg glasvezel in Maastricht

24.000 huishoudens in Maastricht-West krijgen toegang tot supersnel internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf oktober 2022 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

De 24.000 huishoudens zijn verdeeld over de wijken Jekerdal, Villapark, Biesland, Mariaberg, Campagne, Wolder, Daalhof, Belfort, Brusselsepoort, Pottenberg, Malpertuis, Caberg, Malberg en Oud Caberg. De werkzaamheden zullen onder leiding van Open Dutch Fiber vanaf september 2022 starten. Voor bewoners die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Maastricht is een speciale pagina ontwikkeld met meer informatie. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens in oktober 2022 vervolgens gebruik maken van glasvezel via het T-Mobile netwerk.

Maastricht is een stad van verbondenheid. Daar horen dus ook de best mogelijke digitale verbindingen bij. Als dynamische kennisregio is het voor onze inwoners en ondernemers belangrijk dat er toegang is tot snel internet. Glasvezel helpt ons om de digitale voorzieningen in onze stad te optimaliseren, dus we zijn blij dat T-Mobile en Open Dutch Fiber op korte termijn starten met de aanleg in Maastricht –West,” zegt wethouder John Aarts van de gemeente Maastricht.”

Betaalbaar snel internet voor iedereen
T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Inmiddels hebben beide partijen al meer dan 500.000 huishoudens aangekondigd. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. ‘’Overal in Nederland moeten mensen betaalbaar snel internet kunnen gebruiken. Het moet een basisvoorziening zijn voor ieder huishouden. Ik ben blij dat we daarin steeds weer een mooie stap maken’’, zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. ‘’Van origine ben ik Limburger, dus ik ben extra trots dat we de inwoners van Maastricht kunnen laten profiteren van de voordelen van glasvezel en we opnieuw een groot gebied aansluiten.’’

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
"Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. In vergelijking met andere landen in Europa lopen wij daarmee achter. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand", zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruikmaken van het glasvezelnetwerk. "Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt. Zo verzekeren we heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel."

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in EindhovenZoetermeerHaarlem en Rotterdam. Binnenkort in  UtrechtRidderkerkLeidschendam-VoorburgDelftVenloRoosendaalAmsterdamHeemskerkBeverwijk,  
HellevoetsluisKerkradeWoerdenWaalwijk en Heerhugowaard. Daarnaast wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie ga naar:
www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/maastricht