Den Haag,
15
december
2021
|
12:34
Europe/Amsterdam

T-Mobile en Open Dutch Fiber starten aanleg glasvezel in Roosendaal

32.000 Roosendaalse huishoudens straks voorzien van supersnel internet

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber nu ook in Roosendaal supersnel internet via glasvezel aanbieden. Het startsein voor de aanleg is gezamenlijk gegeven door beide partijen. Ook Cees Lok, wethouder Economie, was hierbij aanwezig. Eind januari starten T-Mobile en Open Dutch Fiber met de aanleg in een groot aantal wijken: Centrum, West, Oost, Noord, Kortendijk, Langdonk en Groot Kroevenen Tolberg. Maar liefst 32.000 huishoudens in Roosendaal kunnen straks gebruik maken van supersnel internet via glasvezel.

Het totaal aantal aansluitingen dat Open Dutch Fiber en T-Mobile sinds april 2021 samen hebben aangekondigd komt met de 32.000 huishoudens in Roosendaal ver voorbij de 250.000. Beide partijen zijn hard op weg om 1 miljoen Nederlandse huishoudens te voorzien van supersnel internet via glasvezel. Met de bijna 32.000 huishoudens in Roosendaal sluiten T-Mobile en Open Dutch Fiber opnieuw een groot gebied aan op glasvezel. Eind januari 2022 starten de werkzaamheden en in april 2022 worden de eerste woningen aangesloten. Wethouder Cees Lok is blij met de overeenkomst: “Voor de particulieren en bedrijven in het stadsgebied van Roosendaal, is het belangrijk dat ook zij de snelle verbinding via glasvezel krijgen. Het is te verwachten dat thuis straks een belangrijke werkplek gaat worden. De bedrijven hebben steeds meer behoefte aan een steeds snellere en betrouwbare verbinding. En veel jongeren zullen met hun games ook wel blij zijn met snel internet.”

Op weg naar 1.000.000 huishoudens
De aanleg van glasvezel in Roosendaal past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om de komende vijf jaar samen ten minste één miljoen huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Ze kiezen daarbij voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber en T-Mobile een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. T-Mobile en Open Dutch Fiber zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel.

Uniek in Nederland: supersnel internet tegen een aantrekkelijke prijs
T-Mobile biedt in Roosendaal toegang tot glasvezelinternet met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Deze snelheden biedt de telecomprovider tegen een aantrekkelijke prijs en daagt hiermee de gevestigde orde, die hoge tarieven rekent, uit. Tisha van Lammeren, Chief Consumer Officer bij T-Mobile: “Heel mooi dat we Roosendaalse huishoudens gaan voorzien van glasvezel. Er wordt eindelijk op grote schaal uitgerold en wij jagen de competitie graag aan. En we lopen op koers met onze plannen. Daar ben ik trots op. Onlangs heb ik de eerste geactiveerde klant op het nieuwe glasvezel netwerk in Zoetermeer mogen ontmoeten. Deze klant was superblij met de 1 Gigabit snelheid voor een aantrekkelijke prijs. Ook gaf de klant aan dat het aanlegproces netjes en snel is verlopen. Niet onbelangrijk, want we zien nog teveel zorgen bij inwoners over de impact van het uitrollen van glasvezel. Deze zorgen proberen we zoveel mogelijk weg te nemen.’’

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren. Floris van den Broek, Co-CEO Open Dutch Fiber: “Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. We lopen daarmee achter in vergelijking tot andere landen in Europa. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber versnelt de aanleg van glasvezel in Nederland.. Toegang tot de mogelijkheden van stabiel en snel internet via glasvezel moet voor iedereen beschikbaar zijn.”

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in Den HaagEindhoven en Rotterdam en binnenkort in ZoetermeerHaarlemUtrechtRidderkerkRotterdam Prins Alexander, Leidschendam-Voorburg, Delft , Venlo en Amsterdam. Op andere plekken wordt gebruikgemaakt van netwerken van andere aanbieders.

Voor meer informatie ga naar: www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/roosendaal