Den Haag,
22
oktober
2021
|
11:00
Europe/Amsterdam

T-Mobile en Open Dutch Fiber starten aanleg glasvezel in Rotterdam Prins Alexander

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber in zes wijken van Rotterdam Prins Alexander supersnel internet via glasvezel aanbieden. In november starten T-Mobile en Open Dutch Fiber met de aanleg in de wijk Ommoord, daarna zullen Zevenkamp, Het Lage Land, Oosterflank, Prinsenland en 's-Gravenland volgen. In totaal worden meer dan 41.000 huishoudens aangesloten. Het netwerk is naar verwachting februari 2023 klaar.

Open Dutch Fiber legt op dit moment al glasvezelnetwerken aan in Zoetermeer, Haarlem, Utrecht en Ridderkerk. Daar wordt nu Rotterdam Prins Alexander aan toegevoegd. Wethouder Roos Vermeij, wethouder van Economie, wijken en kleine kernen is enthousiast: “Snel en veilig internet is een basisbehoefte geworden. Dat is de afgelopen periode wel gebleken voor Rotterdammers die thuiswerken, maar bijvoorbeeld ook voor de gezondheidszorg en voor ondernemers die hun werk steeds vaker online aanbieden. De komende jaren willen we zorgen dat alle Rotterdammers zich kunnen aansluiten op een snelle en veilige internetverbinding met volop keuze aan internetdiensten. Ik ben erg blij dat Open Dutch Fiber en T-Mobile gaan starten met de aanleg van glasvezel in Prins Alexander. Dat brengt ons weer een stap dichterbij onze ambitie voor heel Rotterdam.”

In november starten de werkzaamheden en in januari 2022 worden de eerste woningen aangesloten. De overlast zal daarbij minimaal zijn doordat er gebruik wordt gemaakt van een innovatieve aanlegmethode waarmee tot vijfmaal sneller wordt gewerkt. Open Dutch Fiber en T-Mobile werken hard aan de uitrol van glasvezel in Nederland om dit jaar nog meer nieuwe projecten buiten Rotterdam aan te kondigen.

1.000.000 huishoudens
De aanleg van glasvezel in Rotterdam Prins Alexander past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om de komende vijf jaar samen ten minste 1.000.000 huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Ze kiezen daarbij voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber en T-Mobile een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. T-Mobile en Open Dutch Fiber zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel.

Uniek in Nederland: supersnel internet tegen een aantrekkelijke prijs
T-Mobile biedt in Rotterdam Prins Alexander toegang tot glasvezelinternet met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Deze snelheden biedt de telecomprovider tegen een aantrekkelijke prijs en daagt hiermee de gevestigde orde, die standaard hogere tarieven rekent, uit. Tisha van Lammeren, directeur Consumentenmarkt T-Mobile: "Super om te zien dat we in dit deel van Rotterdam nu ook glasvezel kunnen aanbieden Daar ben ik als Rotterdammer best trots op. Er wordt nu eindelijk op grote schaal uitgerold en wij jagen de competitie graag aan. Onlangs heb ik de eerste geactiveerde klant op het nieuwe glasvezel netwerk in Zoetermeer mogen ontmoeten. Deze klant was super blij met de 1 Gigabit snelheid voor een aantrekkelijke prijs. Ook gaf de klant aan dat het aanlegproces netjes en snel is verlopen. Niet onbelangrijk, want we zien nog teveel zorgen bij inwoners over de impact van het uitrollen van glasvezel. Deze zorgen proberen we zoveel mogelijk weg te nemen.’’

Zo snel mogelijk toegang tot glasvezel voor iedereen
Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren. Michael Griffioen, CEO van Open Dutch Fiber: “We hebben in de afgelopen periode geleerd hoe belangrijk toegang tot snel internet is nu we veel meer thuis werken. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn daarom essentieel voor Nederland. Een groot gedeelte van de Nederlandse inwoners heeft nog geen toegang tot snel internet via glasvezel. Daarmee lopen we achter in Europa, vooral de stedelijke gebieden. We willen daar verandering in brengen en werken daarom hard aan de uitrol van glasvezel in Nederland.’’

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in Den HaagEindhoven en andere delen van Rotterdam en binnenkort in ZoetermeerHaarlemUtrecht en Ridderkerk. Op andere plekken wordt gebruikgemaakt van netwerken van andere aanbieders.

Voor meer informatie ga naar: www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/rotterdam