Den Haag,
22
november
2021
|
10:34
Europe/Amsterdam

T-Mobile en Open Dutch Fiber starten aanleg glasvezel in Venlo

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber in Venlo supersnel internet via glasvezel aanbieden. Het startsein voor de aanleg is gezamenlijk gegeven door Sjors Peeters, wethouder leefbaarheid, ouderenzaken, wonen en wijken, Elian van den Akker, Regio Manager Zuid-Oost bij T-Mobile en Floris van den Broek, Co-CEO van Open Dutch Fiber. In december starten T-Mobile en Open Dutch Fiber met de aanleg in Blerick, Tegelen en Belfeld. In totaal kunnen bijna 24.000 huishoudens straks gebruik maken van supersnel internet via glasvezel. De intentie is om daarna ook de rest van Venlo aan te sluiten.

T-Mobile en Open Dutch Fiber kondigden in korte tijd aansluitingen aan in onder meer Zoetermeer, Haarlem, Utrecht, Ridderkerk, Rotterdam Prins Alexander, Leidschendam-Voorburg en Delft. Daar wordt nu Venlo aan toegevoegd. Sjors Peeters, wethouder leefbaarheid, ouderenzaken, wonen en wijken is enthousiast: “Glasvezel is in deze tijd onmisbaar voor iedereen die gebruik wil maken van de moderne communicatiemiddelen zoals videobellen. We zijn blij dat nu de eerste kernen worden aangesloten en dadelijk de hele gemeente Venlo gebruik kan maken van deze snelle internetverbinding.” Met de bijna 24.000 huishoudens sluiten T-Mobile en Open Dutch Fiber opnieuw een groot verstedelijkt gebied aan op glasvezel. In december starten de werkzaamheden en in oktober 2022 zijn de werkzaamheden afgerond. In april 2022 worden de eerste woningen aangesloten. Dit jaar worden er nog meer projecten aangekondigd buiten Venlo.

Op weg naar 1.000.000 huishoudens
De aanleg van glasvezel in Venlo past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om de komende vijf jaar samen ten minste één miljoen huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Ze kiezen daarbij voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber en T-Mobile een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. T-Mobile en Open Dutch Fiber zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel.

Uniek in Nederland: supersnel internet tegen een aantrekkelijke prijs
T-Mobile biedt in Venlo toegang tot glasvezelinternet met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Deze snelheden biedt de telecomprovider tegen een aantrekkelijke prijs en daagt hiermee de gevestigde orde, die standaard hogere tarieven rekent, uit. Elian van den Akker, Regio Manager bij T-Mobile: “Ik ben trots dat T-Mobile nu ook in Limburg glasvezel aanlegt. Als Regio Manager van Zuid-Oost Nederland ben ik blij dat wij de connectiviteit van inwoners in Limburg nu ook gaan verbeteren. Glasvezel biedt namelijk ongekende mogelijkheden voor consumenten en bedrijven in Venlo. Voor een deel van de inwoners van Venlo is dit eind volgend jaar beschikbaar."

Zo snel mogelijk toegang tot glasvezel voor iedereen
Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren. Floris van den Broek, Co-CEO Open Dutch Fiber: “Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. We lopen daarmee vooral in stedelijk gebied achter in vergelijking tot andere landen in Europa. We hebben in de afgelopen periode geleerd hoe belangrijk toegang tot snel internet is nu we veel meer thuis werken. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland. Open Dutch Fiber wil daarom juist bewoners van stedelijk gebied nu snel voorzien van toegang tot alle mogelijkheden die glasvezel biedt.”

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in Den HaagEindhoven en Rotterdam en binnenkort in ZoetermeerHaarlemUtrechtRidderkerkRotterdam Prins AlexanderLeidschendam-Voorburg en Delft Op andere plekken wordt gebruikgemaakt van netwerken van andere aanbieders.

Voor meer informatie ga naar: https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/venlo