Den Haag,
12
juli
2021
|
11:15
Europe/Amsterdam

T-Mobile en Open Dutch Fiber starten aanleg supersnel glasvezelnetwerk in Haarlem

T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber gaan internet via glasvezel aanbieden aan circa 28.000 huishoudens in Haarlem. Het startsein voor de aanleg in het zuidoostelijke deel van Haarlem is vandaag gezamenlijk gegeven door Michel Rog, wethouder van Financiën, Sport en Openbare ruimte, Johan van den Branden, directeur Network Design T-Mobile, en Michael Griffioen, CEO van Open Dutch Fiber. Begin september starten T-Mobile en Open Dutch Fiber met de aanleg. Daarna wil Open Dutch Fiber ook andere wijken in Haarlem aansluiten. Dit netwerk is eind 2022 klaar.

Wethouder Michel Rog is enthousiast: “Nu iedereen steeds meer vanuit huis werkt, is voor inwoners en ondernemers snel en stabiel internet steeds belangrijker. Heel goed dat Haarlemmers binnenkort kunnen kiezen voor supersnel internet via dit glasvezelnetwerk.”

Supersnel internet tegen een aantrekkelijke prijs
T-Mobile biedt huishoudens in Haarlem toegang tot snel glasvezelinternet met snelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps) voor een aantrekkelijke prijs. In combinatie met een T-Mobile Unlimited mobiel abonnement kunnen klanten op dit moment gebruik maken van supersnel internet thuis voor slechts 25 euro per maand. T-Mobile daagt hiermee de gevestigde orde uit, die standaard hogere tarieven rekent. Johan van den Branden van T-Mobile: "Nog lang niet iedereen in Nederland heeft toegang tot snel internet. Het is onze missie om dat snel te veranderen. Er wordt nu gelukkig eindelijk op grote schaal glasvezel aangelegd. Wij willen voor iedereen razendsnel glasvezelinternet voor een scherpe prijs. Voor de inwoners van Haarlem is dit eind volgend jaar beschikbaar."

1.000.000 huishoudens
De aanleg van glasvezel in Haarlem past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om in de komende vijf jaar samen minstens 1.000.000 huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Eerder deze maand kondigden zij al de aanleg van een glasvezelnetwerk in Zoetermeer aan. Open Dutch Fiber en T-Mobile kiezen voor de aanleg van hun netwerk juist voor de dichtbevolkte gebieden waar nu nog nauwelijks glasvezel ligt. Op deze manier zorgen zij voor een versnelling van de verdere digitalisering van Nederland. Met de aanleg is een investering gemoeid van tenminste 700 miljoen euro. De partners zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren te overtreffen.

Zo snel mogelijk toegang tot glasvezel voor iedereen
Met de aanleg van glasvezel wil Open Dutch Fiber voor iedereen een snel, stabiel en toekomstbestendig netwerk mogelijk maken. Open Dutch Fiber maakt gebruik van innovatieve aanlegmethoden waarmee tot vijfmaal sneller aangelegd wordt en overlast voor bewoners en bedrijven minimaal is. Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. CEO Michael Griffioen van Open Dutch Fiber: “Nederland heeft een achterstand in Europa op het gebied van de aanleg van glasvezelnetwerken, met name in de stedelijke gebieden. Wij willen dat iedereen zo snel mogelijk kan beschikken over snel en stabiel internet. Aanleg van glasvezel in Nederland kan en moet nog veel sneller om een economische koppositie voor Nederland zeker te stellen. Ik vind het fantastisch dat we, samen met T-Mobile, aan Haarlem en haar inwoners en bedrijven nu al op korte termijn alle voordelen van supersnelle en betrouwbare telecommunicatiediensten over glasvezel kunnen bieden.”

Voor meer informatie ga naar: www.t-mobile.nl/glasvezelhaarlem