Den Haag,
07
december
2021
|
10:42
Europe/Amsterdam

T-Mobile en Open Dutch Fiber verglazen de hoofdstad

Kwart van beoogde één miljoen huishoudens in Nederland inmiddels aangekondigd

Amsterdam, 7 december 2021 - T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber nu ook in Amsterdam supersnel internet via glasvezel aanbieden. Begin 2022 starten T-Mobile en Open Dutch Fiber met de aanleg rond het Westerpark en in de wijk Bos en Lommer. In totaal kunnen 29.000 extra huishoudens in Amsterdam straks gebruik maken van supersnel internet via glasvezel in de hoofdstad. Hiermee komt het totaal aantal aansluitingen die Open Dutch Fiber en T-Mobile sinds april 2021 samen hebben verwezenlijkt op 250.000 te staan. Beide partijen zijn hard op weg om 1 miljoen huishoudens, al ruimschoots voor de gestelde termijn van vijf jaar, te voorzien van supersnel internet via glasvezel.

Met de 29.000 extra huishoudens in Amsterdam sluiten T-Mobile en Open Dutch Fiber weer een groot verstedelijkt gebied aan op glasvezel. Begin 2022 starten de werkzaamheden en in april 2022 worden de eerste woningen aangesloten. Wethouder Meliani is blij met de overeenkomst: "Door glasvezel kunnen meer Amsterdammers profiteren van de kansen die de digitale wereld biedt. Snel internet is onmisbaar om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar connectiviteit van bewoners en bedrijven. Amsterdam raakt steeds verder aangesloten op het glasvezel netwerk en met het begin van de aanleg rond het Westerpark en in de wijk Bos en Lommer wordt een mooie stap gezet.” Dit jaar worden er nog meer projecten aangekondigd buiten de hoofdstad.

Op weg naar 1.000.000 huishoudens
De aanleg van glasvezel in Amsterdam past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om de komende vijf jaar samen ten minste één miljoen huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Ze kiezen daarbij voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber en T-Mobile een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. T-Mobile en Open Dutch Fiber zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel.

Iedereen in Nederland heeft recht op razendsnel internet
T-Mobile biedt in Amsterdam toegang tot glasvezelinternet met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Deze snelheden biedt de telecomprovider tegen een aantrekkelijke prijs en daagt hiermee de gevestigde orde, die hoge tarieven rekent, uit. Søren Abildgaard: ‘’Ik ben trots dat we vandaag de komst van glasvezel in onze hoofdstad mogen aankondigen en dat we daarmee 29.000 huishoudens rond het Westerpark en in Bos en Lommer van razendsnel internet gaan voorzien. Met het verglazen van Amsterdam hebben we nu samen met Open Dutch Fiber de glasvezelaanleg voor 250.000 huishoudens aangekondigd en dat is sneller dan verwacht! We zetten ons onverminderd in om de belofte die we aan de Nederlandse consument hebben gedaan bij de fusie met Tele2 na te komen. En dat betekent dat iedereen in Nederland recht heeft op razendsnel internet voor een aantrekkelijke prijs. Er wordt dus nu eindelijk op grote schaal uitgerold en wij gaan door. Wij gaan voor razendsnel glasvezelinternet voor een aantrekkelijke prijs voor iedereen.”

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren. Floris van den Broek, Co-CEO Open Dutch Fiber: “Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. We lopen daarmee vooral in stedelijk gebied achter in vergelijking tot andere landen in Europa. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber wil daarom juist bewoners van stedelijk gebied nu ook snel voorzien van toegang tot alle mogelijkheden die glasvezel biedt.”

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in Den HaagEindhoven en Rotterdam en binnenkort in ZoetermeerHaarlemUtrechtRidderkerkRotterdam Prins AlexanderLeidschendam-VoorburgDelft en Venlo. Op andere plekken wordt gebruikgemaakt van netwerken van andere aanbieders.

Voor meer informatie ga naar: www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/amsterdam