Den Haag,
06
juli
2022
|
11:06
Europe/Amsterdam

T-Mobile en Open Dutch Fiber voorzien 16.000 huishoudens in Woerden van glasvezel

In Woerden krijgen 16.000 huishoudens toegang tot supersnel internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf oktober 2022 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

De in totaal 16.000 huishoudens zijn verdeeld over de wijken West, Midden en Oost. De werkzaamheden beginnen in juli 2022 en bewoners worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd over deze werkzaamheden. Naar verwachting worden de eerste huishoudens in oktober 2022 aangesloten.

Betaalbaar snel internet voor iedereen 
T-Mobile heeft de ambitie om op glasvezel de grootste en snelste te worden. Om dat te bereiken, werkt de telecomprovider samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Inmiddels hebben beide partijen al 500.000 huishoudens aangekondigd. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. ‘’Overal in Nederland moeten mensen betaalbaar snel internet kunnen gebruiken. Het moet een basisvoorziening zijn voor ieder huishouden. Ik ben blij dat we daarin steeds weer een mooie stap maken’’, zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. ‘’ Ik ben trots dat we de inwoners van Woerden kunnen laten profiteren van de voordelen van glasvezel en we opnieuw een groot gebied aansluiten.’’

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren. Floris van den Broek CEO van Open Dutch Fiber: “Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. We lopen daarmee achter in vergelijking tot andere landen in Europa. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber versnelt de aanleg van glasvezel in Nederland.. Toegang tot de mogelijkheden van stabiel en snel internet via glasvezel moet voor iedereen beschikbaar zijn.”

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in EindhovenZoetermeerHaarlem en Rotterdam. Binnenkort in UtrechtRidderkerkLeidschendamVoorburgDelftVenloRoosendaalAmsterdamHeemskerkBeverwijkHellevoetsluis en Kerkrade. Daarnaast wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie ga naar: https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/woerden