Den Haag,
25
mei
2023
|
14:00
Europe/Amsterdam

T-Mobile en Open Dutch Fiber voorzien 23.500 adressen in Amsterdam Oud-West van glasvezel

In Amsterdam Oud-West krijgen 23.500 adressen toegang tot supersnel internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste adressen, bestaande uit huishoudens en ondernemers, vanaf augustus 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

De in totaal 23.500 adressen zijn verdeeld over de wijken Da Costabuurt, Kinkerbuurt, Van Lennepbuurt, Helmersbuurt, Vondelbuurt en Overtoomse Sluis. De werkzaamheden beginnen juni 2023 en bewoners en ondernemers worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd over deze werkzaamheden. Voor bewoners en ondernemers die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Amsterdam Oud-West is een speciale pagina ontwikkeld met meer informatie. 

Betaalbaar en snel internet voor iedereen
T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen adressen. Inmiddels hebben beide partijen al meer dan 1 miljoen adressen aangekondigd.  Er wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. ‘’Ons doel is betaalbaar en snel internet overal in Nederland. We hebben onlangs de grens van 1 miljoen aangekondigde adressen bereikt en zetten een stapje harder om nóg meer mensen te laten profiteren van glasvezel. Ik ben trots dat we deze stap nu ook in Amsterdam Oud-West zetten”, zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. 

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
“Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur”, zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber.

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in EindhovenZoetermeerHaarlemDen Haag en Rotterdam. Eerder zijn er werkzaamheden aangekondigd voor UtrechtRidderkerkLeidschendamVoorburgDelftVenloRoosendaal
AmsterdamHeemskerkBeverwijkHellevoetsluisKerkradeWoerdenVoorschoten
Capelle aan de IJsselAssenPurmerendRucphenLeidenHillegom, Lisse, Rotterdam, Oegstgeest en Hoorn. Daarbij wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie ga naar:
https://opendutchfiber.nl/projects/amsterdam