Den Haag,
10
januari
2023
|
14:15
Europe/Amsterdam

T-Mobile en Open Dutch Fiber voorzien 26.000 huishoudens in Zaanstad van glasvezel

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber in Zaanstad supersnel internet via glasvezel aanbieden aan ruim 26.000 huishoudens. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf mei 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

Planning
De werkzaamheden starten onder leiding van Open Dutch Fiber en zijn verspreid over Koog aan de Zaan en Krommenie. Voor bewoners die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de planning voor de verschillende gebieden in Zaanstad is een speciale pagina ontwikkeld met meer informatie.

Betaalbaar snel internet voor iedereen 
T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Inmiddels hebben beide partijen al 500.000 huishoudens aangekondigd. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. “Op het gebied van glasvezel willen we de grootste en snelste worden. We hebben samen met Open Dutch Fiber inmiddels de grens van 500.000 aangekondigde huishoudens bereikt en we willen zoveel mogelijk inwoners van Nederland laten profiteren van betaalbaar snel internet. Daar profiteert Zaanstad binnenkort ook van,” zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. “Dat is weer een groot gebied erbij, daar ben ik trots op. We stoppen pas wanneer zo veel mogelijk inwoners van Nederland kunnen profiteren van betaalbaar en snel internet!”

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
“Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur,” zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. “Door nauw samen te werken met gemeenten, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren, realiseren wij onze projecten sneller.”

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in EindhovenZoetermeerHaarlemDen Haag en Rotterdam. Eerder zijn er werkzaamheden aangekondigd voor UtrechtRidderkerkLeidschendamVoorburgDelftVenloRoosendaal
AmsterdamHeemskerkBeverwijkHellevoetsluisKerkradeWoerdenVoorschoten
Capelle aan de IJsselAssenPurmerend, Rucphen, Leiden, Hillegom en Lisse. Daarbij wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie ga naar: https://www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/zaanstad