Den Haag,
19
mei
2022
|
11:00
Europe/Amsterdam

T-Mobile en Open Dutch Fiber voorzien bijna 25.000 huishoudens in Kerkrade van glasvezel

Bijna 25.000 huishoudens in Kerkrade krijgen toegang tot supersnel internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf oktober 2022 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

De in totaal 24.750 huishoudens zijn verdeeld over de wijken Kerkrade Noord, Oost en West. De werkzaamheden beginnen in juni en bewoners worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd over deze werkzaamheden. Naar verwachting worden de eerste huishoudens in oktober aangesloten.

Betaalbaar snel internet
T-Mobile heeft de ambitie om op glasvezel de grootste en snelste te worden. Om dat te bereiken, werkt de telecomprovider samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Daarbij wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. ‘’Overal in Nederland moeten mensen betaalbaar snel internet kunnen gebruiken. Het moet een basisvoorziening zijn voor ieder huishouden. Ik ben blij dat we daarin steeds weer een mooie stap maken’’, zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland. ‘’Van origine ben ik Limburger, dus ik ben extra trots dat we de inwoners van Kerkrade kunnen laten profiteren van de voordelen van glasvezel en we opnieuw een groot gebied aansluiten.’’

Betrouwbare glasvezelverbindingen
’Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. In vergelijking met andere landen in Europa lopen wij daarmee achter. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand’’, zegt Floris van de Broek van Open Dutch Fiber. Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruikmaken van het glasvezelnetwerk. ‘’Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt. Zo verzekeren we heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel.’’

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in Den HaagEindhovenZoetermeerHaarlem en Rotterdam. Binnenkort in UtrechtRidderkerkLeidschendam-VoorburgDelftVenloRoosendaalAmsterdamHeemskerkBeverwijk en Hellevoetsluis. Daarnaast wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van de beschikbare infrastructuur van andere netwerkaanbieders.

Voor meer informatie ga naar: www.t-mobile.nl/thuis/internet/glasvezel/kerkrade